REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienio vakarą vyko priešpaskutinio nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ pusfinalio transliacija bei žiūrovų balsavimas. Jame savo dainas pristatė Monika Linkytė, Liepa, „Bekešo vilkai“, „Vig Roses“, Donatas Šimkus-Dūmas, Greta Jorudaitė, „Sounds Engineers“ feat. Natalie, Gražvydas Sidiniauskas ir rokeriai „Thundertale“.

Šeštadienio vakarą vyko priešpaskutinio nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ pusfinalio transliacija bei žiūrovų balsavimas. Jame savo dainas pristatė Monika Linkytė, Liepa, „Bekešo vilkai“, „Vig Roses“, Donatas Šimkus-Dūmas, Greta Jorudaitė, „Sounds Engineers“ feat. Natalie, Gražvydas Sidiniauskas ir rokeriai „Thundertale“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiajame „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje atlikėjus vertina penki komisijos nariai. Ankstesnėse laidose buvę Vladimiras Prudnikovas, Raigardas Tautkus, Saulius Urbonavičius-Samas bei vakaro svečiai Arnoldas Lukošius su Laurynu Šarkinu.

REKLAMA

Pirmieji scenoje šeštadienio vakarą pasirodė grupė „Thundertale“ su daina „Heroes arise“. Kaip jau įprasta metalo stiliaus dainoms, jų pasirodymas pripildė salę išties puikia energetika ir gyvybingumu, tačiau vien tuo komisijos įtikinti nepavyko.

Pirmąkart šiais metais savo sėkmę atrankoje į „Euroviziją“ mėgino kolektyvas „Sounds Engineers“ feat. Natalie. Ši grupė, bėgant laikui, turėtų sulaukti gana didelio alternatyvios muzikos gerbėjų dėmesio. Vokalistė Natalie, tarsi hipnotizuodama, savo aksominiu balsu aplink sukuria puikią muzikinę dvasią. Tačiau vien to, dalyvaujant „Eurovizijos“ konkurse, nepakanka. Kaip teigė vienas komisijos narių Saulius Urbonavičius-Samas, „pasirodymą reikia padaryti tokį, kad žiūrovai nė minutei neatsitrauktų nuo TV ekranų“.

REKLAMA
REKLAMA

Donatas Šimkus-Dūmas, kaip visuomet nestokodamas geros nuotaikos, surengė linksmą, energingą pasirodymą su lietuviškais motyvais. Paklaustas, ką gi simbolizuoja lietuviški aprangos motyvai bei spalvinių detalių vaizdai kantri stiliaus dainoje, atlikėjas nuotaikingai atsakė: „Mes bandom pavaizduoti senovės lietuvius dabarty. Susapnavom geležinį vilką ir nusprendėm taip apsirengti.“

Trečiajame atrankos į „Euroviziją“ ture savo dainą pristatė ir praėjusiais metais atrankoje sužibėjęs merginų duetas „Vig Roses“. Pasirinkto kūrinio ritmika buvo gana rami, melodija stokojo šiek tiek ryškesnių dinaminių momentų, komisijos manymu, dainai pritrūko kulminacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupė „Bekešo vilkai“ su viena profesionaliausių vokalisčių Lietuvoje Girmante Vaitkute pristatė dainą, kuri, anot žiuri, paliko 50-ųjų metų filmuose girdėtų garso takelių įspūdį. Greta to, daina buvo pagirta už profesionalią aranžuotę ir puikų atlikimą, tačiau komisija pasigedo ryškiai išsiskiriančio priedainio, kuris turėtų būti kaip tam tikras kulminacijos taškas kūrinyje.

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ konkurso atranka sulaukė ir naujokės, tai — jaunoji atlikėja Greta Jorudaitė. Stipraus balso savininkė pristatė savo dainą „Show me what you got“ . Žiuri vienareikšmiai pripažino, jog kūrinys išties modernus, šiuolaikiškas, tačiau ar jis tiktų „Eurovizijos“ dainų kontekste, liko abejotina.

REKLAMA

Dainininkė Liepa atliko jausmingą, lyrinę, romantika alsuojančią dainą „Viena“ . Ji iš komisijos nario Vladimiro Prudnikovo sulaukė gerų žodžių: „Retai būna, kad žmogus daina išreikštų jausmus, bet tai buvo.“ Jaunasis trečiojo atrankos turo dalyvis Gražvydas Sidiniauskas žiuri sužavėjo gražiu balso tembru, o paklaustas, kas muzikoje patinka labiausiai, atsakė: „Man pačiam mieliausia — kurti muziką ir ją atlikti.“

Vakaro pasirodymus su daina „Happy“ sėkmingai vainikavo dainininkė Monika, pelniusi aukščiausius komisijos bei žiūrovų įvertinimus. Ji užėmė pirmąją vietą bendrojoje rezultatų lentelėje. Merginos pasirodymas scenoje drauge su šokėjais ir pritariančiosiomis vokalistėmis paliko išties didelį įspūdį. Gavusi keletą kritinių pastabų, dėl tam tikrų dainos trūkumų, sakė ieškosianti tinkamų sprendimų.

REKLAMA

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus pirmajame trejetuke atsidūrė ir į finalą pateko Monika, „Vig Roses“ ir „Bekešo Vilkai“. Visi dalyviai išsidėstė tokia tvarka:

Monika

„Vig Roses“

„Bekešo Vilkai“

Donatas Šimkus-Dūmas

Liepa

„Sounds Engineers“ feat. Natalie

Greta Jorudaitė

„Thundertale“

Gražvydas Sidiniauskas

Kas šiais metais atstovaus Lietuvą Azerbaidžano sostinėje Baku paaiškės nacionalinės „Eurovizijos“ finale kovo 3 d.

Taip pat skaitykite:

Trečiasis „Eurovizijos“ atrankos pusfinalis atnešė daugiau profesionalumo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų