REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomenės pasitikėjimą visiškai praradę valdantieji rinkėjus bando patraukti populistiniais pažadais.

REKLAMA
REKLAMA

Bepigu tą daryti, juk priimtus sprendimus įgyvendinti jiems jau nereikės, rašoma „Vakaro žiniose“.

REKLAMA

Vyriausybė Seimo pavasario sesijai žada pateikti siūlymus, kaip dirbusiems pensininkams kompensuoti prieš keletą metų dėl krizės sumažintas pensijas.

Premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad kompensacijos turėtų būti pradėtos mokėti nuo 2013 metų, tai yra netrukus po parlamento rinkimų.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu sausio 19–27 d. atliktos apklausos duomenimis, daugiausia – net 20 proc. gyventojų – balsuotų už Lietuvos socialdemokratų partiją.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partiją savo balsais paremtų apie 18 proc. rinkėjų, o trečiojoje vietoje pagal Seimo narių mandatų skaičių atsidurtų partija „Tvarka ir teisingumas“ (9 proc.).

Dabartiniai valdantieji „Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai“ tenkintųsi tik 7 proc. balsų, taigi būtų priversti užimti Seime opozicijos vietą.

Kaip visa tai vertinti? Valdantiesiems lengva žadėti, nes žino, kad priimtus sprendimus įgyvendinti teks naujajai valdžiai? – „Vakaro žinios“ paklausė politologo Algio Krupavičiaus.

„Tai yra akivaizdus populizmas, kurio save gerbiantys politikai turėtų vengti. Prisiminkime seną istoriją apie prarastų indėlių grąžinimą. Visą kamuolį dėl indėlių grąžinimo susuko būtent konservatoriai, o jų priimtus įsipareigojimus turėjo įgyvendinti kitos politinės partijos, nors iki šiol abejojama, ar toks sprendimas buvo socialiai teisingas ir ekonomiškai pagrįstas. Dabar panaši situacija kartojasi“, – sakė politologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų