REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Vitalijus Gailius nesitikėjo, jog prieš pusmetį uždėtus generolo antpečius teks nusisegti tik todėl, kad neįtiko politikams. Apie įvykius su pareigūnų kalbasi Balsas.lt

REKLAMA
REKLAMA

- Gerbiamas generole, kokia juoda katė perbėgo tarp Jūsų ir Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio?

REKLAMA

Katė, vardu politika. Matyt, kažkam smarkiai neįtikau, kai mūsų tarnyba ėmėsi kedenti energetikos įmones, atskleidėme daug nusikaltimų dėl mokesčių nuslėpimo. Ištyrėme, kur ir kam pinigai atiteks.

- Partijoms?

Pagalvokite, kokie įvykiai artinasi.

Tai Jus kaltina valstybės paslapties išdavimu?

Kažkas paskleidė gandą, jog nutekinau vienam dienraščiui informaciją apie banko griūtį, tačiau to niekada nedariau, nes prieš einant pareigas prisiekiau valstybei ir tarnybai. Nesu toks naivus ir kvailas, kad skleisti tokias žinias. Juk apie tai, jog "Snore" kažkas ne taip, žinojome jau prieš du mėnesius iki įvykių.

REKLAMA
REKLAMA

Jūs žinojote, jog "Lietuvos banko" vadovas Vitas Vasiliauskas lankėsi Generalinėje prokuratūroje būtent tą dieną, kai paskelbta apie banko žlugimą?

Iš spaudos apie tai sužinojau.

Būtent tada ir prasidėjo spaudimas, ar patyrėte tai anksčiau?

Lapkričio mėnesį. Tačiau tada jau kedenome energetikos įmonių skaidrumą. Paskui politikai ėmė spausti. Net nusikaltėliai taip nesielgė, kai dirbau Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnyboje Panevėžyje, paskui vadovavau visos Lietuvos pareigūnams, kovojantiems su organizuotais nusikaltimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar neįtikote ministrui ir Prezidentei, tačiau premjeras jus gina. Kodėl?

Premjeras Andrius Kubilius uždėjo man generolo antpečius už nuopelnus. Ne šiaip sau. Esu patikrintas ir "nuskenuotas" skersai ir išilgai. Nesuprantu, kodėl taip staiga neįtikau. Nejaugi galėjo pagalvoti, jog imsiuosi tokių pigių triukų.

- Jus atleido po to, kai uždraudė dirbti su slaptais dokumentais. Įstatymuose rašoma, jog to negali daryti asmenys, vartojantys alkoholį, narkotikus, kai neatitinka pareigūno dalykinė veikla. Kaip tai suprasti?

Paklauskite tų, kas atleido. Manau, teismas išsiaiškins, kas teisus ir paaiškės, jog atleido neteisėtai. Taip neturėti būti valstybėje, kai vieną dieną antpečius uždeda - kitą dieną nuplėšia ir smerkia.

- Tikitės, jog laimėsite?

Neabejoju, tačiau, ar grįšiu į tarnybą, nežinau. Ateitis parodys. Šiuo metu jaučiuosi labai įžeistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų