REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisijos manymu, euro zonos finansų ministrai jau pirmadienį pritars siūlymui skirti Graikijai 130 mlrd. eurų paramą ir nurašyti 100 mlrd. eurų Graikijos skolos, priklausančios privatiems bankams, vienu sprendimu, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 15 d. euro zonos finansų ministrai surengė telekonferenciją dėl būtinos paramos Graikijai. Kai kurie politikai pasiūlė per vasario 20 d. vyksiantį posėdį balsuoti atskirai – dėl finansinės paramos paketo ir dėl valstybės skolos nurašymo.

REKLAMA

Kaip skelbia „Bloomberg“, tokiu atveju euro grupė pirmadienį susirinktų tvirtinti 100 mlrd. eurų Graikijos skolos nurašymo programos, o tarptautinių kreditorių paramos klausimas būtų nukeltas vėlesniam lakui.

Už tai, kad sprendimas dėl abiejų finansinės paramos priemonių būtų priimtas vienu sprendimu, pasisako ir Vokietijos valdžia, norinti paspartinti paramos Graikijai procesą. O štai Nyderlandai ir Suomija, anot šią savaitę žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų, pasisako už paramos Graikijai skyrimą tik po balandį vyksiančių šalies parlamento rinkimų.

Trečiadienį vykusios ilgos telekonferencijos metu Graikijos atstovai patenkino pagrindinius ES reikalavimus. Graikijos koalicijos lyderiai pateikė raštiškus įsipareigojimus, užtikrinančius, kad būsima šalies valdžia laikysis taupymo priemonių, užsienio auditoriai pateikė Graikijos skolos analizę, o Atėnai išdėstė, kaip apkarpymais ketina papildomai sutaupyti 325 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų