REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vasario 16 d. Panevėžyje, viešbutyje „Romantic“ įvyko „Lietuviškos pirties akademijos“ organizuotas 2-asis Lietuvos vanojimo čempionatas. Dvylika geriausių vantos meistrų varžėsi klasikinio vanojimo bei vanojimosi rungtyse.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionato dalyviai turėjo pademonstruoti sugebėjimą saugiai, efektyviai ir maloniai sušildyti ir atpalaiduoti kliento kūną. Tam prireikė ne tik sugebėjimo tobulai valdyti vantą ir dirbti su karštu garu, bet ir gero fiziologijos, psichologijos išmanymo. Autoritetinga komisija vertino ne tik techninius dalyvių sugebėjimus, bet prisistatymą, estetiškumą.

REKLAMA

Klasikinio vanojimo rungtyje geriausiai pasirodė ir pirmą vietą užėmė kaunietis Robertas Gruzinskas, sužavėjęs komisiją ne tik puikia technika, bet ir ypatingu subtilumu, empatija. Daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukė įspūdingai ir efektingai pasirodžiusi antrąją vietą laimėjusi Audra Staskevičienė iš Kauno, trečioji liko Ernesta Bajorinienė iš Šiaulių. Ji pelnė ir Vanojimosi Gurmanės titulą greičiausiai pirmą kartą pasaulyje organizuotoje vanojimosi rungtyje, o geriausią vanojimosi techniką parodė Vladas Jokubauskas iš Kuršėnų.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kokia buvo jo sėkmės priežastis, geriausias Lietuvos vanotojas kukliai šypsosi: „Tiesiog dariau tai, kas man patinka, ką jaučiu. Žinoma, kažkiek tai buvo ir sėkmės dalykas.“  Įdomu tai, kad nors iš 12 čempionato dalyvių tik trys buvo moterys, dvi iš jų užėmė prizines vietas. „Greičiausiai gero moterų pasirodymo priežastis buvo tai, kad jos intuityviai gerai jaučia, ko žmogui labiausiai reikia,“ - mano antrosios vietos laimėtoja Audra Staskevičienė.

Žiūrovams buvo paruošta ir papildoma parodomoji-pramoginė programa viešbučio „Romantic“ „Etno SPA-Lietuva“ zonoje, jie turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis originaliomis pirties technikomis, išbandyti įdomias procedūras, pasimėgauti pirties ir masažo malonumais, sužinoti, kuo ypatingos dzūkiškos, suvalkietiškos, žemaitiškos, aukštaitiškos ir net latviškos pirties procedūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų