REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų balandžio 13 – 15 dienomis Vilniuje, menų fabrike „Loftas“ pirmą kartą vyks  tarptautinė „Startup Monthly Vilnius“ konferencija.  Trijų dienų trukmės renginyje dalyvaus perspektyviausi Pabaltijo ir Skandinavijos šalių naujų technologinių verslų (startupų) kūrėjai, vystytojai, potencialūs investuotojai bei pasaulinio startupų centro – Silicio slėnio (JAV) atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų regione netrūksta gražių iniciatyvų, kuriomis buriamos startupų bendruomenės ir skatinamas jų vystymas, tačiau iki šiol neturime mechanizmo, kuris vieningai ir nuosekliai padėtų žmonėms realizuoti naujas verslo idėjas technologijų srityje, jas sėkmingai išauginti ne tik lokaliu, bet ir globaliu mastu“, - kalba vienas pagrindinių „Startup Monthly Vilnius“ organizatorių, pats sėkmingai vystęs savo startupą Silicio slėnyje, Daumantas Dvilinskas.

REKLAMA

Šioje konferencijoje skaitys pranešimus ir dirbs kartu su dalyviais startupų mekos – Silicio slėnio bei naujų technolginių verslų ekspertai iš Europos ir Lietuvos. Siektiną patirtį sukaupę mentoriai padės komandoms gryninti verslo idėjas, mokys, kaip efektyviai pristatyti jas investuotojams.

„Ši konferencija yra ne tik proga į vieną vietą susiburti mūsų regiono startupų kūrėjams bei vystytojams, pasidalinti patirtimi ir dirbant drauge su profesionaliais mentoriais įgauti reikiamas žinias savo verslo stiprinimui. „Startup Monthly Vilnius“  - tai galimybė turint tiesioginį ryšį su Silicio slėniu sukurti kokybišką naujų technologinių verslų akseleravimo programą Baltijos regione“, - sako D. Dvilinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos pabaigoje Silicio slėnio atstovai išrinks stipriausias startupų komandas, kurios vasarą keliaus į patį Silicio slėnį Kalifornijoje, kur dalyvaus septynių savaičių trukmės verslo akseleravimo programoje. Baigiantis programai komandos turės galimybę pristatyti savo verslus tarptautiniams investuotojams.

„Manau, kad šis renginys yra labai savalaikis. Jis padės pamatus platformai, kuri padės perspektyviems jauniems žmonėms kurti ir vystyti technologinius verslus tarptautiniu lygmeniu. Lietuvos rinka tokiam verslui yra nedidelė, todėl man atrodo sveikintina idėja skatinti artimą bendradarbiavimą regione, jog startupus vystantys žmonės gautų kuo daugiau galimybių ir galėtų konkuruoti pasaulinėje rinkoje“, - teigia „Startup Monthly Vilnius“ partnere tapusios organizacijos „Verli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Startup Monthly Vilnius“ kviečiami dalyvauti žmonės, turintys inovatyvių idėjų bei norintys jas įgyvendinti, startupai, ieškantys trūkstamų komandos narių ar atitinkamų sričių specialistai, norintys prisijungti prie esamų komandų. Konferencijoje taip pat laukiamos pilnai susiformavusios startupų komandos, ieškančios mentorių ir pradinių investicijų bei verslininkai, norintys investuoti į naujas idėjas.  Į renginį taip pat yra kviečiami visi, besidomintys naujų technologinių verslų ir jų vystymo tendencijomis bei naujovėmis.

Organizatoriai informuoja, kad dalyvių skaičius konferencijoje yra ribotas. Jau esamų arba renginyje suformuotų komandų teisėmis galės dalyvauti apie pusantro šimto asmenų, o žiūrovams bus skirta trys šimtai vietų. Išankstiniai bilietai į „Startup Monthly Vilnius“ prekyboje pasirodo jau šiandien. Galutinį konferencijos pranešėjų sąrašą planuojama paskelbti per artimiausią mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų