REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) veikla nepatenkinti muzikos kūrėjai steigia naują agentūrą „Nata“, penktadienį pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Anot dainininko Andriaus Mamontovo, tokį žingsnį išprovokavo tai, jog į muzikos kūrėjų pastabas LATGA-A visiškai neatsižvelgia, o šioje organizacijoje „niekas nesikeičia ir nesikeis“.

REKLAMA

„Kol kas „Nata“ idėją palaiko šimtas populiariausių Lietuvos muzikos autorių, bet jų tikrai netrukus bus daug daugiau. Čia pereis visi pagrindiniai LATGA-A maitintojai“, – sakė A. Mamontovas.

LATGA-A veikla pernai sulaukė dalies autorių kritikos - jie birželį skundėsi prokurorams dėl neva išpūstų administravimo išlaidų, neaiškios lėšų skirstymo tvarkos ir autorių neinformavimo apie agentūros veiklą. Tuomet pareiškimą prieš LATGA-A vadovybę pasirašė A.Mamontovas, Raigardas Tautkus, Gabrielius Liaudanskas (Svaras), Marijonas Mikutavičius, Šarūnas Mačiulis, Igoris Kofas, grupių „Happyendless“, „Biplan“, „Reberlheart“ nariai ir kiti autoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio viduryje Vilniaus apygardos prokuratūra paskelbė, kad nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl LATGA-A veiklos. Pasak prokurorų, autoriai santykius su agentūra turėtų aiškintis civilinio proceso tvarka.

Į pensiją išėjus LATGA-A generaliniam direktoriui Edmundui Vaitekūnui, šių metų sausį buvo išrinktas naujas agentūros vadovas – rašytojas Jonas Liniauskas.

Pasak lrytas.lt, muzikos autoriai neslepia, kad tai buvo paskutinis lašas, paskatinęs kurti alternatyvą – agentūrą „Nata“.

LATGA-A yra autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacija, įkurta 1990 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų