REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Flirtas gali būti vienas maloniausių potyrių gyvenime. Jo dėka mūsų širdis plaka greičiau, veidas paraudonuoja iš drovumo, o akys nusidelbia žemyn. Keistas, tačiau neabejotinai malonus jausmas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie mano, kad flirtas yra tik moterų ginklas, tačiau tai netiesa. Įtaigus vyro žvilgsnis ir graži šypsena taip pat yra tam tikra flirto forma.

REKLAMA

Tačiau šis dviejų žmonių „šokis“ reikalauja kruopštumo – netinkamu laiku ar vietoje pasakytas žodis gali viską sugriauti.

Viskas prasideda nuo akių kontakto

Pasikartosime: viskas prasideda nuo akių kontakto. Jei nesugebate susikoncentruoti ties merginos akimis nors keletui sekundžių, ji nustos jumis domėtis dar nespėjus ištarti žodžio.

Kaip teigia vienas sociologas: „Jūsų akys tikriausiai yra pats svarbiausias flirtavimo įrankis… Jis, tarytum, galingas siųstuvas, perduodantis pašnekovui daug informacijos apie tai, kaip jaučiatės.“

REKLAMA
REKLAMA

Labai svarbu rasti balansą tarp akių kontakto intensyvumo ir subtilumo. Ta riba labai plonytė. Štai kodėl rekomenduojame riboti akių kontakto trukmę – ne ilgiau trijų-keturių sekundžių.

Paskutinė pastaba būtų stengtis išlaikyti akių kontaktą klausantis pašnekovo ir nukreipti žvilgsnį bent trumpam, kai jūs kalbate.

Bendraukite nuoširdžiai ir atsipalaidavę

Nors moksliškai įrodyti, kad vyrai ir moterys kalba skirtingomis kalbomis, išlieka tikimybė turėti įdomų ir linksmą pokalbį, į jį neįtraukiant nereikalingų rankų gestų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Melas yra paplitęs per pirmą pokalbį tiek tarp merginų, tiek tarp vaikinų. Tai nėra gerai. Kai kurie vyrai stengiasi suvilioti moterį vienai nakčiai spontaniškai sukurdami savo naująjį „aš“, kuris patiktų moteriai.

Žinoma, geriausia būtų išvengti melo ir manipuliacijų, į viską žiūrėti kuo paprasčiau ir leistis būti apdovanojamam už buvimą savimi. Tokius moterys labiausiai ir mėgsta.

Niekuomet nenuvertinkite kūno kalbos

Kūno kalbos veiksmingumas įrodytas daugeliu tyrimų. Pagal svarbą flirtuojant kūno kalba neabejotinai yra pačiame viršuje.

REKLAMA

Televizijos kanalas BBC padarė išvadą, kad 55 proc. visų išsiųstų ir gautų pranešimų perduodama kūno kalbos dėka. Palyginimui: jūsų pasakyti žodžiai perteikia tik 7 proc. informacijos apie jus.

Tad, pripažinkite kūno kalbos svarbą, taikykite ją patys ir bandykite „pagauti“ pašnekovo judesius. Kitaip tariant, bandykite atkartoti žmogaus, su kuriuo kalbate, kūno kalbą. Tai parodys jūsų nuoširdų domėjimąsi pašnekovu.

Tegul prigimtis nurodo kryptį

Visi žinome, kad mus, vyrus, labiausiai traukia sveikos ir puikią figūrą turinčios moterys. Netgi yra skaičiai, patvirtinantys šią tiesą.

REKLAMA

Klubų liemens santykis vaidina esminę rolę. Moterys, turinčios 70 proc. klubų liemens santykį (lyginant su tai, kas yra žemiau), yra vyrų dėmesio centre. Jos turi seksui tinkamą „profilį“, kurio vyro testosteronas labiausiai ir trokšta.

Tai viena iš daugelio brutalių biologijos tiesų: „aukščiausios rūšies“ figūra labiausiai traukia jūsų akį! Pripažinkite ir leiskite prigimčiai išrinkti tinkamą merginą.

Pagaliau, mėgaukitės pačiu flirtu

Žurnalas „Time“ nagrinėdamas flirto subtilybes padarė išvadą, kad flirte mus labiausiai jaudina nežinomybė. Autorius flirtą vadino žaidimu „Galbūt“ (angl. „The Game of Maybe“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trisdešimt metų flirto mokslą nagrinėjantis mokslininkas Timotis Derperis sako: „Flirtas atkreipia kito žmogaus dėmesį ir, tarytum, kviečia ją pažaisti. Flirtas atveria pačią galimybę, tačiau sprendimas leistis į flirtą nėra teigiamas atsakas į kvietimą pažaisti. Tačiau nėra ir neigiamas.“

Nėra taisyklių rinkinio ar sėkmės formulės, kuri mums pasakytų kaip teisingai flirtuoti. Tiesiog mėgaukitės juo, plaukite pasroviui, klyskite, bandykite vėl ir, svarbiausia, neatsisakykite netikėtumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų