REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečias judriausias Europoje Frankfurto oro uostas rengiasi chaosui, sukeltam oro uosto darbuotojų streiko. Dėl to atšaukta apie pusė skrydžių.Didžiausią Vokietijos oro uostą valdanti bendrovė „Fraport“ stengiasi ketvirtadienį ir penktadienį užtikrinti „50 proc. oro uosto veiklos“, kai protestuos darbuotojai, nukreipiantys orlaivius į ir iš stovėjimo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Pačioms oro linijoms palikta nuspręsti, kurie lėktuvai kils ir leisis, teigė bendrovės atstovas Mike'as Schweitzeris ir patarė keleiviams kreiptis tiesiogiai į skrydžių bendroves.„Fraport“ apmokė kitus darbuotojus, kurie pavaduos streikuojančiuosius. Streikas turėtų prasidėti 15 val. vietos laiku (16 val. Lietuvos laiku).

REKLAMA

„Buvę kolegos, kurie taip pat šį darbą dirbą, pažadėjo padėti. Pasirūpinsime, kad skrydžių saugumas būtų užtikrintas“, – kalbėjo M. Schweitzeris.

Oro transporto darbuotojų profsąjunga „GdF“ skaičiuoja, kad ketvirtadienio protestas paveiks apie 400 skrydžių – maždaug 30–40 proc. vykdomų per dieną.

Vokietijos oro bendrovė „Lufthansa“, Frankfurto oro uoste turinti pagrindinę bazę, teigia atšauksianti apie 100 skrydžių arba trečdalį visų, vykdomų per dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak profsąjungos, streike dalyvaus apie 200 oro uosto darbuotojų, tarp jų bus ir dispečerių. Be to, penktadienį nuo 9 iki 23 val. Lietuvos laiku planuojama surengti dar vieną įspėjamąjį streiką, pranešė „GdF“.

Profsąjunga streikuoti nusprendė po to, kai „Fraport“ atmetė tarpininkų pasiūlymą sprendžiant ginčą dėl darbo užmokesčio.

Profsąjunga teigia, kad skaičiuojant darbuotojų užmokestį neatsižvelgiama į papildomą darbą, atsiradusi pernai oro uoste atidarius ketvirtą pakilimo taką.

„Fraport“ tokius veiksmus vadina „neatsakingais“ ir „nesuprantamais“.

Nacionalinė geležinkelių bendrovė „ Deutsche Bahn“ pranešė skirsianti papildomų traukinių ir darbuotojų, padėsiančių susidoroti su didžiuliais keleivių srautais. Manoma, kad daugybė žmonių dėl streiko nuspręs keliauti traukiniais.

Oro linijos „Lufthansa“ ir „Air Berlyn“ šalies viduje keliaujantiesiems vietoj skrydžių siūlo traukinių bilietus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų