REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsivaizduokite situaciją, kai mokytojas mokykloje moko vaiką teisingai draugauti. Teisingai mylėti, gėrėtis gamta... Mokytojas gali išvardyti tiesas ir vertybes. Deja, tikrų patriotinių jausmų jis negali įdiegti, pastarieji turėtų užgimti patys – taip, kaip žemėje gimsta augalas, besistiebiantis į dangų. Tik reikia pasėti geras sėklas ir tinkamai jas puoselėti: laistyti, suteikti saulės šviesos, skirti pakankamai meilės.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėti reikėtų nuo savęs ir savo šeimos.

Pagrindiniai Lietuvos valstybingumo simboliai – vėliava ir Vytis. Kokios spalvos sudaro trispalvę, kodėl ji mums brangi ir ką reiškia kiekviena spalva? Vytis – Lietuvos galybės simbolis, pasididžiavimas, išlikęs dar nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų.

REKLAMA

Vaikams patinka piešti ir spalvinti – kodėl gi kartu nenupiešus vėliavų girliandos ir nepasipuošus ja savo namų?

Kur yra Lietuva? Kokios kaimyninės valstybės supa Lietuvą? Kokia jūra skalauja Lietuvos krantus ir kodėl tai yra svarbu mums?

Paimkite žemėlapį ir pažymėkite visas Lietuvos įžymias vietas, kurias esate aplankę. Mažokai? Pasistenkite šiais metais tai ištaisyti – dar turite daug gražaus laiko.

Kas yra Lietuvos sostinė ir kokie pagrindiniai Vilniaus simboliai?

Imkite plasteliną ir kartu su vaiku nulipdykite Gedimino pilį. Gal jums gerai seksis ir šalia išdygs Valdovų rūmai su Gediminu ir kaukiančiu geležiniu vilku?

REKLAMA
REKLAMA

Kokios yra jūsų miesto ar miestelio įžymybės, kuriomis galite didžiuotis? Galbūt pastatai, muziejai, menininkai ar politikai? Ar vaikai žino jų vardus, pavardes?

Laikas būtų apie tai ne tik pakalbėti, bet ir aplankyti įžymias vietas.

Ar mokate nors vieną lietuvių liaudies dainą? Kažkada mokėjote? Šiuo metu naršote internete – visai patogu susirasti seniai užmirštos dainos žodžius, o jei labai norėsite, rasite ir muziką.

Padainuokite, čia ne Euroviziją ir jūsų niekas nenušvilps nuo scenos.

Mokykloje mokėmės aibę eilėraščių apie gimtinę, tėvynę, Lietuvą. Šiuo metu knygynuose taip pat netrūksta įvairių poezijos knygelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikų atmintis puiki, tad per savaitę galite išmokti po vieną eilėraštuką apie Tėvynę. Be to, deklamuodami kartu su vaiku, lavinsite ir savo atmintį.

Ką veiksite šią Vasario 16-ąją? Vėl sėdėsite ant sofos ir kramtysite skaniai paruoštus pietus?

Iš anksto susigalvokite programą: aplankykite valstybinius objektus, pasidomėkite, ar nevyksta renginiai, skirti valstybinei šventei. Jei jau taip atsitiko, kad sėdite namuose, iš anksto pasirūpinkite filmais, kurie primins jums ir jūsų vaikams, kad esate lietuviai, o jūsų gimtinė – Lietuva.

Galite pakeisti gyvenamąją vietą, bet tėvynė liks širdyje visuomet.

G. Mažeikienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų