REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragės rajono apylinkės teismas iš naujo nagrinėja 2009-ųjų administracinę bylą, kurioje Ramūnas P. kaltinamas savavališkai iškirtęs, sunaikinęs ar sužalojęs medžius bei krūmus. Protokolą pagėgiškiui surašė Tauragės aplinkosaugininkai, bet dėl to, kad medienos kiekis buvo didelis, bylos ėmėsi  teismas. Ramūnas P. teismo sprendimą apskundė. Tad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas grąžino bylą nagrinėti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Tauragės aplinkos apsaugos Miškų kontrolės skyriaus vyresnysis specialistas Elmutas Mikaitis prisimena, kad tada, kai buvo nustatytas pažeidimas, aptikta, kad buvo iškirsta apie 184 kietmetrių medienos.

REKLAMA

Įtariamasis Ramūnas P. kaltės neprisiėmė, tad liepos mėnesį sprendimą priėmė Tauragės rajono apylinkės teismas. Teisėja Daiva Žebelienė tąkart jam skyrė minimalią 5 000 litų baudą. Bet vyras su nuobauda nesutiko ir teismo sprendimą apskundė. Praėjusių metų lapkritį byla buvo grąžinta teismui nagrinėti iš naujo. Tačiau dėl mūsų įstaigos reorganizacijos jos nagrinėjimą teko atidėti. Ji buvo nagrinėjama iš naujo tik dabar. Bet ir šįkart teismas sprendimo dar nepriėmė. Mat įtariamasis aiškina, kad mišką išvogė kažkas kitas“, – pasakoja miškų kontrolės specialistas.

Pagėgių savivaldybės miškai Tauragės aplinkosaugininkų priežiūrai atiteko 2009-ųjų balandį. Šį grubų pažeidimą tauragiškiai nustatė po poros mėnesių. Įstatymas numato, kad už 100–300 kietmetrių medienos sunaikinimą gresia 5–10 tūkst. litų bauda.

„Pagėgių žinių“ inform.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų