REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Žvarbią vasario 15-osios popietę ant Tauro kalno prie paminklinio akmens simboliniu susibūrimu pagerbta „Tautos namų“ idėja, kurios autorius – dr. Jonas Basanavičius. Renginio organizatorių teigimu, simboliška, kad prieš 100 metų, kaip tik 1912-aisiais, buvo suaukoti gyventojų pinigai Tautos namų sklypui ant šio kalno įsigyti. „Tautišką giesmę“ giedojo folkloro ansamblis „Ratilio“.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu skambėjo ir pernai anapilin išėjusio šviesaus atminimo poeto Justino Marcinkevičiaus eilės. Renginyje dalyvavęs sostinės meras Artūras Zuokas prisiminė, kad prieš penkerius metus poetas šioje vietoje ištarė žodžius: „Tauta atstato Valdovų rūmus, nors pati neturi ne tik rūmų, bet netgi namų.“

REKLAMA

„Visos idėjos yra gyvos tol, kol kažkas jas prisimena. Visos idėjos gali būti įgyvendintos, jei yra ryžto, noro ir tikėjimo. Matyt ne veltui kasmet prieš Nepriklausomybės dieną ateiname čia, prie šio pastato ir prisimename tą didžią idėją, kurią turėjo mūsų patriarchai, mūsų nepriklausomybės elitas prieš daugiau nei šimtą metų“, – kalbėjo A. Zuokas. Sostinės mero teigimu, Tautos namų idėja nėra iki galo įgyvendinta, nes pastatas, stovintis ant Tauro kalno yra apleistas, dėl istorinių aplinkybių pakeitęs savo paskirtį. Meras teigė tikintis, kad iki 2018-ųjų metų Tautos namų idėja taps realybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų