REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) 2012 metams lėšų iš valstybės neskirta, nes organizacija gavo pelno pernai rengdama Europos vyrų krepšinio čempionatą. Tai buvo numatyta dar prieš Senojo žemyno pirmenybes.

REKLAMA
REKLAMA

2011 metams LKF iš fondo buvo gavusi daugiausiai 2 mln. litų. Šiemet ši suma paskirstyta kitų sporto šakų federacijoms.

REKLAMA

„Noriu pasidžiaugti Lietuvos krepšinio organizatorių gebėjimu puikiai dirbti. Pernai jie surengė čempionatą, dėl kurio tikrai ne gėda. Tai, kad gavę pelno sutinka pasidalyti su kitais – pagirtinas pavyzdys. Tai suteikia ramybės sporto srityje, skatina pasitempti kitas sporto federacijas“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Anot jo, dėl LKF geros valios šalies lengvosios atletikos federacijai skirtų lėšų suma padidėjo 144 tūkst., šiuolaikinės penkiakovės federacijai – 137 tūkst., dviračių sporto federacijai – 135 tūkst., aeroklubui – 120 tūkst., o plaukimo federacijai – 110 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai Lietuvos sporte precedento neturintis atvejis. Europos čempionatas tiesiogiai ir netiesiogiai buvo sėkmingas tiek federacijai, tiek šalies sportui, tiek visai valstybei. Europos čempionatas vien LKF davė daugiau nei aštuonis milijonus litų pelno. Džiaugiamės galėdami padėti kitoms sporto šakoms tokiu sunkiu metu. Didelę dalį gauto pelno LKF ketina skirti įvairiems ilgalaikiams savo projektams“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

2012 metams Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo suma, palyginti su 2011 metais, mažesnė 2,2 mln. litų ir siekia 16,2 mln. litų. (2010 metais – 19,7 mln.). Fondo lėšas sudaro 1 proc. lėšų už alkoholinius gėrimus ir tabaką bei 10 proc. iš loterijų ir azartinių lošimų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didelio sportinio meistriškumo plėtotei skirta 72,4 proc., „Sportas visiems“ sąjūdžio plėtotei – 11,1 proc., sporto bazių priežiūros ir statybos plėtotei – 6 proc., sporto mokslo ir sporto specialistų rengimo bei jų tobulinimo plėtotei – 5,3 proc., o sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimui – 5 proc. fondo lėšų.

Paraiškas fondui buvo galima pateikti nuo 2011 metų spalio 3 iki 28 dienos. Iš viso pateikta 711 paraiškų (2010 metais – 601). Prašoma suma iš fondo šiems metams buvo didesnė nei 70 mln. litų (2011-iesiems – per 78 mln. litų). Šiemet paremti 289 projektai (pernai – 233).

REKLAMA

Sporto federacijų projektų įgyvendinimui (pagal didelio meistriškumo plėtotės kryptį) 2012 metais skirta 9,4 mln. litų (pernai sporto šakų plėtotės programai buvo išdalinta 7,6 mln. litų ir dar 2 mln. litų skirti krepšiniui). Iš jų šiais metais 63 sporto šakų federacijoms skirta beveik 9,1 mln. litų, nes pernai keturioms federacijoms buvo pervestos lėšos, reikalingos šių metų pradžioje įvykusiems renginiams). Laipiojimo federacija paraiškos nepateikė, o Povandeninio sporto federacija pateikė paraišką sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimui (skirta 10 tūkst. litų).

REKLAMA

K. Rimšelis sakė, kad Lietuvos ledo ritulio federacijai numatytos lėšos (186,1 tūkst. litų) buvo grąžintos į biudžetą ir rezervuotos, nes federacijos sąskaitos dėl skolų yra areštuotos.

Skiriant lėšas federacijoms buvo atsižvelgta į federacijos pasiektus rezultatus 2011 metais. Ir šiemet finansuojamos buvo tos federacijos, kurių tarptautinės organizacijos yra pasirašiusios sutartis su Pasauline antidopingo agentūra.

Daugiausiai lėšų iš fondo skirta lengvosios atletikos federacijai (812 000 litų), šiuolaikinės penkiakovės federacijai (642 000 litų), aeroklubui (622 600 litų), dviračių sporto federacijai (535 200 litų) ir plaukimo federacijai (512 700 litų), o mažiausiai – ritinio sporto federacijai (5000 litų), kendo federacijai (5600 litų) ir bočios žaidimo federacijai (7800 litų).

Fondui pateiktas paraiškas vertino ekspertai. Sprendimus kolegialiai priėmė Taryba: pirmininkas – Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis,  nariai – Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos pirmininkas Albinas Grabnickas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto sportininkų komisijos pirmininkė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ prezidentas Algis Bronislovas Vasiliauskas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vykdomojo komiteto narys, Lietuvos federacijų sąjungos generalinis sekretorius Valentinas Paketūras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų