REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės pateiktos makroekonominės prognozės per daug optimistiškos, mano SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

SEB banko analitikai, pasak G. Nausėdos, abejoja valdžios galimybėmis pasiekti ne didesnį nei 3 proc. biudžeto deficitą. Viena to priežasčių – gali nepavykti pasiekti užsibrėžto 2,8 proc. vidaus vartojimo augimo, kuris yra glaudžiai susijęs su vartotojų lūkesčiais, o jie, blogėjant ekonominei situacijai, taip pat gali blogėti, trečiadienį žurnalo „Valstybė“ surengtoje konferencijoje sakė ekonomistas.

REKLAMA

„Reikėtų atsižvelgti į tai, kad net ir palyginti palankiais mokesčių surinkimo klausimu metais – 2011-aisiais – planuotas biudžeto surinkimas nebuvo pasiektas“, – svarstė G. Nausėda.

Pasak SEB banko patarėjo, svarbų vaidmenį Lietuvos ekonomikai turės ir artėjantys rinkimai, esą jie gali turėti įtakos ir Visagino atominės elektrinės likimui: „Tikiuosi, kad mūsų vadžia spės iki rinkimų nueiti taip toli, kad būtų padaryta tiek darbų, kad elektrinės statymas nebūtų stabdomas. Nors gali būti, kad jau dabar tai pasiekta.“

REKLAMA
REKLAMA

G. Nausėda išreiškė susirūpinimą ir dėl privačių pensijų kaupimo fondų ateities, esą mažinant pervedimus į privačius pensijų fondus juos galima ir visiškai sunaikinti: „Nebūtina nacionalizuoti pensijų fondų mažinant į juos pervedamus įnašus, juos galima uždusinti mažinant į juos pervedamus įnašus.“

Vertindamas Lietuvos politinių partijų veiklą G. Nausėda pastebėjo, kad vieninteliai liberalai laikėsi nuoseklios politikos, pasipriešindami mokesčių didinimui, o konservatorių veiksmuose matyti metamorfozė – posūkis progresinių mokesčių link.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų