REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Peru verslininkai aiškinasi, kokie galimi variantai vaisius į Baltijos regioną iš Pietų Amerikos jūros keliais gabenti tiesiogiai.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Lietuva nurungtų kitas valstybes, pirmoji tokia siunta Klaipėdą pasiektų, žadama, po gero mėnesio.

REKLAMA

Vynuogės, avokadai, alyvuogės, citrusiniai vaisiai. Tai – Peru gėrybės. Didžioji dalis šioje Pietų Amerikos šalyje užaugintų vaisių kompanijos „Maersk“ laivais keliauja į Kiniją, kita – į Olandijos uostą Roterdamą, iš kurio krovinys paskirstomas į kitas žemyno šalis.Pirmą kartą Klaipėdos uoste apsilankęs vienos Peru bendrovės vadovas sako, kad dalį plukdomos produkcijos norima nukreipti tiesiai į Baltijos jūros regioną.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie nagrinėja visas galimybes, visus uosto techninius paremetrus tam, kad įvertintų, koks būtų pigiausias, patogiausias būdas transportuoti [vaisius] iš Peru į pasirinktas Baltijos šalis“, – sako Kristina Gontier, Klaipėdos uosto Rinkodaros skyriaus vadovė.

Peru verslininkai apie galimus naujus krovinių gabenimo maršrutus sako jau kalbėję su Rygos uosto vadovais, planuoja susitikti ir su Talino uosto atstovais.

Per tokius vizitus ieškoma, kaip apsieiti be įvairių tarpininkų ir perpardavinėtojų. Esą dėl jų uždėtų didelių antkainių jau prarasta dalis rinkos Olandijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manome, kad Lietuva ar kuri kita Baltijos šalis galėtų būti kaip galutinis vartotojas, bet mes atviri ir kitiems siūlymams. Turėjome keletą susitikimų ir galbūt vaisiai, atgabenti į Lietuvą, toliau galėtų keliauti į Baltarusiją ir Ukrainą“, – teigia Jose Riosas, „Roho produciones“ krovinių pervežimo vadovas.

Kompanijos atstovas neslepia, kad svarstoma ir galimybė krovinį siųsti į Berlyną, kuriame būtų įkurtas paskirstymo centras.

Jei būtų pasirinkta Lietuva, pirmoji konteinerių siunta Klaipėdos uostą, pasak Peru kompanijos atstovo, pasiektų jau balandį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų