REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politikė rengėsi sumokėti seniai nemokėtus mokesčius į pensijų fondą, tačiau nespėjo, nes skubėjo į filmavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusi šalies premjerė Kazimiera Prunskienė teigia netikinti, jog policija suras vagišių, kuris sausio 24 dieną nugvelbė iš rankinės įvairios valiutos už beveik 33 tūkstančius litų.

REKLAMA

„Tą dieną prisimenu, kaip keistų sutapimų dieną. Prieš kurį laiką gavau raginimą iš banko, jog privalau sumokėti pensijinį draudimą. Nemokėjau kelis metus, tad privalėjau nunešti į banką 38 tūkstančius litų. Pinigus įsidėjau į naują piniginę, kurią padovanojo duktė, – portalui Balsas.lt pasakojo politikė. – Sustojau prie banko Gedimino prospekte, bet man paskambino iš partijos būstinės ir pasakė, jog atvyko žurnalistai, norintys nufilmuoti interviu. Nutariau pinigus nunešti vėliau“.

REKLAMA
REKLAMA

Skubėjo į filmavimą

Kai K. Prunskienė atėjo į A. Stulginskio gatvėje esančią partijos buveinę, viduje jau buvo žurnalistai: „Padėjau rankinę ant stalo ir paskubomis susišukavusi užėjau į kabinetą, kur laukė televizijos laidos kūrėjai. Kol su jais kalbėjausi, sekretorė pranešė, jog manęs teiraujasi kažkoks vyriškis. Neva jis skambino anksčiau ir susitarė su padėjėja dėl audiencijos. Mačiau, jog jis žilas, rankose turėjo portfelį“.

Kol sekretorė, palikusi nesaugomą K. Prunskienės rankinę, tarėsi, ką svečiui pasakyti, šis liko stovėti prie stalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pamatė prasegtą rankinę

Paskui vyriškis pasakė, kad eina parūkyti ir negrįžo. „Jam išėjus sekretorė pamatė, jog prasegta rankinė. Nieko blogo negalvodama patikrinau, ar viskas vietoje. Širdis nuėjo į kulnus – supratau, jog pinigų nėra“, – prisimena šiurpias akimirkas K. Prunksienė.

Moteris teigė iš pradžių maniusi, jog ji taip nubausta todėl, kad nedavė tikslaus atsakymo į laišką, kuriame tėvai prašė pinigų sergančiai sunkia liga mergaitei: „ Tokių laiškų gaunu labai daug. Stengiuosi visiems padėti – tai tūkstantį pervedu į prašančių sąskaitą, kartais daugiau. Gavusi šį laišką svarsčiau, kiek pervesti ir nutariau vėliau pranešti sekretorei, bet nespėjau. Matyt ir nubaudė mane dievas už tai“.

REKLAMA

Politikės būstinę atakuoja skurdžiai

K. Prusnkienė kasdien gauna šūsnį laiškų su prašymu padėti materialiai, kiti tiesiog ateina į būstinę: „Kai kam nors atsakau, tie žmones iškeikia, net nesmagu būna. Ateina po kelis kartus. Vienas vyras nuolat užsuka tikindamas, jog pritrūksta maisto. Ateina buvę kaliniai. Paskui rašo laiškus, kaip jiems sekasi. Visko būna“.

Politikė remia ne tik Lietuvos žmones, dažnai perveda pinigus Afrikos vaikams, UNISEF organizacijai, kitoms įstaigoms.

Tą žmogų, užėjusį į partijos lyderės kabinetą, prisimena ir apsaugos darbuotojas, sėdėjęs prie įėjimo: „Vyriškis pasakė, jog susitarė su K. Prunskiene. Jį praleidau, kaip ir visus. Paskui mačiau, kaip išėjo“.

REKLAMA

„Matyt neras vagies. Arba jis patyręs labai, arba jo nėra Vilniuje“, – svarstė K. Prunskienė.

Nespėjo apsipirkti

Pasak jos, rankinėje dar buvo ir pinigų, sutaupytų iš kelionės į Kazachstaną: „Važiavau ten su anūku, rengiausi ką nors nupirkti, bet taip ir nebuvo laiko po parduotuves pavaikščioti. Atsivežiau dolerius atgal. Dar buvo likę iš kitų kelionių smulkių pinigų. Viską sudėjau į naują piniginę.  Dukra ne kartą sakė, jog reikia pakeisti seną“.

Policijos pareigūnai, tiriantys vagystę, taip pat nieko guodžiančio pasakyti negali. Nors patalpoje yra vaizdo kamerų, tačiau pareigūnai teigia, jog jos užfiksavo tik vyriškio profilį. Susidarė įspūdis, jog lankytojas žinojo esąs filmuojamas, nes slėpė veidą.

Policijos teigimu, kol kas nepavyko nustatyti įtariamųjų rato, neaptikta ir vagišiaus pėdsakų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų