REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir Vilniaus apygardos prokuratūra Kaune po kelias dienas trukusios operacijos išaiškino tarptautinę (keturių kauniečių ir Rusijos Federacijos piliečio) bendrininkų grupę, kuri įtariama Kazachstane pagautą sterką atgabendavusi į Lietuvą, o vėliau ją perparduodavusi Vokietijos, Norvegijos ir net Jungtinių Amerikos Valstijų rinkose.

REKLAMA
REKLAMA

Turimais duomenimis, organizuotos grupės narių valdoma Seišelių salose registruotos ribotos atsakomybės bendrovės apyvarta per pusantrų metų siekė daugiau nei 33 milijonus litų, o iš Kazachstano bendrovių buvo nupirkta ne mažiau kaip 1 100 tonų sterko filė.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, bendrininkų grupė – kauniečiai M. Ch., A. P., G. S., K. J. ir Rusijos pilietis S. Kh., veikdami kaip fiziniai asmenys, t. y. neįregistravę individualios veiklos, stambiu mastu iš Kazachstano įmonių, kaip įtariama, sterką įsigydavusių iš vietos brakonierių, pirko šimtus tonų šios žuvies filė, organizavo jos atgabenimą į Kaune, Taikos prospekte, esančius sandėlius. Vėliau žuvis būdavo parduodama Lietuvos bei Latvijos įmonėms, o šios realizuodavo ją Vokietijoje, Norvegijoje ir net Jungtinėse Amerikos Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA

Geros kokybės žuvis buvo išgabenama į užsienio valstybes, o brokuotas ir labai mažas žuvies kiekis buvo parduodamas Lietuvoje. Atskleista, kad vienos sterko siuntos kaina siekė 500 tūkstančių litų. Iš viso įtariamieji gavo daugiau nei 4 milijonus litų pajamų, nuo kurių neapskaičiavo ir nesumokėjo mokesčių į Lietuvos biudžetą.

Išaiškinta, kad nusikalstamos veiklos bendrininkai sterko filė pirko ir pardavė Rusijos Federacijos piliečio S. Kh. atstovaujamos, tačiau faktiškai pačių įtariamųjų valdomos ir realiai veiklos nevykdančios ribotos atsakomybės bendrovės vardu. Bendrininkai klastojo šios bendrovės dokumentus, valdė jos bankines sąskaitas, atidarytas įvairiose pasaulio šalyse. Viena iš sąskaitų, kurias įtariamieji naudojo pinigų gryninimui iš bankomatų, buvo atidaryta Lichtenšteino banke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrėjai atliko keliolika kratų. Sulaikyti penki asmenys, vienam iš jų skirta 20, kitam – 15 parų kardomosios priemonės – suėmimo. Laikinai apribotos nuosavybės teisės į įtariamųjų turtą beveik už 1 milijoną litų.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir neteisėtos ūkinės finansinės veiklos organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų