REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu vyrai Lietuvoje prašydami merginos rankos baiminasi išgirsti „Ne“, savo piršlybas jie turėtų įgyvendinti Paryžiuje, Romoje arba romantiškoje vietoje Vilniuje – šiuose miestuose mažiausia tikimybė išgirsti neigiamą merginos atsakymą į klausimą „Ar tekėsi už manęs?“. Tokias išvadas leidžia daryti Šv. Valentino dienos proga atlikta Lietuvos merginų ir moterų internetinė apklausa – svajonių sužadėtuvių miestais jos laiko Prancūzijos, Italijos ir Lietuvos sostines.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnius (nuotr. „Novaturas“) (nuotr. Gamintojo)Vilnius (nuotr. „Novaturas“) (nuotr. Gamintojo)

Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ iniciatyva internetu apklausus 520 lietuvaičių, paaiškėjo, kad Paryžius ne veltui vadinamas romantikos sostine Europoje – savo svajonių sužadėtuvėms jį rinktųsi net 20,7 proc. apklaustų merginų.

REKLAMA

Mažesnio populiarumo susilaukė Roma ir Vilnius, kuriuose savo svajonių sužadėtuves įsivaizduoja atitinkamai 8,1 proc. ir 6,2 proc. respondenčių.

Paryžius (nuotr. „Novaturas“) (nuotr. Gamintojo)Paryžius (nuotr. „Novaturas“) (nuotr. Gamintojo)

„Paryžiaus pirmavimas tokioje apklausoje nenustebino – toks rezultatas tikėtinas daugumoje Europos valstybių, kur būtų atliekama panaši apklausa. Tačiau įdomi kita tendencija – daugiau nei 9 iš 10 lietuvaičių savo svajonių sužadėtuves įsivaizduoja ne Lietuvoje. Akivaizdu, kad ne tik medaus mėnuo tapatinamas su kelionėmis į užsienį – įžanga į vestuves, sužadėtuves, taip pat siejamos su trumpesnėmis ar ilgesnėmis išvykomis į užsienį“, - sako „Novaturo“ Rinkodaros ir komunikacijos vadovė Sigita Dabulė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, jaunavedžiai medaus mėnesiui dažniausiai renkasi poilsines keliones, tuo tarpu sužadėtuvėms, kaip rodo apklausos rezultatai, labiau tinka pažintinės kelionės. „Būtent šie miestai ir dominuoja tarp populiariausių pažintinių kelionių krypčių – kelionėse į Paryžių, Prancūziją bei Italiją tuščių vietų dažniausiai nelieka“, - teigia S. Dabulė.

Lietuvaičių svajonių sužadėtuvių miestų sąraše už populiariausiojo trejeto rikiuojasi Monakas (4,2 proc.), Venecija (3,9 proc.), San Marinas bei Barselona (po 3,7 proc.), Viena, Reikjavikas ir Lisabona (visi po 3,3 proc.). Venecija ir Barselona – vieninteliai du miestai, nesantys valstybių sostinėmis, bet įtraukti į Lietuvos moterų svajonių sužadėtuvių miestų pirmąjį dešimtuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Roma (nuotr. „Novaturas“) (nuotr. Gamintojo)Roma (nuotr. „Novaturas“) (nuotr. Gamintojo)

Tuo tarpu, kaip rodo „Novaturo“ jaunavedžių kelionių krypčių analizė, populiariausi lietuvių povestuvinių kelionių kurortai yra Antalija (Turkija), Kreta (Graikija) ir Hurgada (Egiptas).

Valentino dieną su „Novaturu“ į užsienį šiemet bus išvykę apie 400 lietuvių. „Norime tikėti, kad ir šiemet dalis keliautojų iš šių kelionių į Lietuvą grįš susižadėję“, - prognozuoja „Novaturo“ atstovė.

Vasario 6-12 dienomis atliktos internetinės apklausos metu buvo apklausta 520 Lietuvos merginų bei moterų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų