REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Galingas žemės drebėjimas ir po jo praūžęs mirtinas cunamis praėjusiais metais padarę milžinišką žalą Japonijai ir šalies ekonomikai. Kitos pasaulio valstybės neišgalėtų atsigauti po tokio gamtos stichijų smūgio dar ilgus metus, tačiau tik ne Japonija. Praėjus beveik metams po įvykusios katastrofos Japonijos gyventojai sugebėjo pasiekti neįtikėtiną progresą ir per palyginti trumpą laiką iš nuolaužų prikėlė nusiaubtus miestus.

REKLAMA
REKLAMA

2011 metų kovo mėnesį įvykusios gamtos nelaimės nuniokojo beveik visą Japonijos šiaurės rytų pakrantę. Dėl žemės drebėjimo Fukušimos „Daichi“ atominė elektrinė iš dalies buvo sugriauta ir iš jos pradėjo lietis radioaktyviosios medžiagos.

REKLAMA

Gamtos stichijos nusinešė daugiau kaip 20 tūkst. žmonių gyvybių, dar 100 tūkst. gyventojų buvo priversti palikti savo namus ir persikelti iš radiacija užterštos teritorijos.

Japonijos valdžios atstovai teigė, kad poreikis atstatyti nuniokotas teritorijas buvo daugiau nei vien tik šalies vidaus problema.

Darbštieji japonai dėjo visas pastangas, kad kuo greičiau nugriautų senus namus ir vietoj jų pastatytų naujus, nutiestų naujus kelius, išvalytų nuolaužomis, automobiliais ir net lėktuvais bei laivais nusėtus didžiulius plotus. Skaičiuojama, kad darbininkai turėjo išvalyti daugiau kaip 23 mln. tonų nuolaužų.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos vyriausybė atstatymo darbams skyrė beveik 50 mlrd. JAV dolerių. Tai buvo didžiausias statybų biudžetas nuo Hirošimos ir Nagasakio katastrofos. Skaičiuojama, kad bendra padarytos žalos suma gali siekti daugiau kaip 300 mlrd. JAV dolerių.

Siūlome pasižiūrėti palyginamąsias nuotraukas, kuriose galima matyti, kaip greičiau nei per metus japonai sugebėjo atstatyti sugriautus miestus, atkurti infrastruktūrą ir išvalyti potvynio suneštas nuolaužas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų