REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italų dizaino atelje „Bertone“ į Ženevos automobilių parodą žada atvežti koncepcinį centrinės komponuotės superautomobilį „Nuccio“. Tai būtų duoklė Nuccio Bertone, kuris vadovavo šiai kompanijai nuo 1946 iki 1997 metų, menininko genijui ir verslininko talentui.

REKLAMA
REKLAMA

Nuccio Bertone perėmė po karo perėmė kompaniją iš savo tėvo Giovani. Nuccio Bertone buvo ne tik talentingas menininkas, bet ir puikus verslininkas – jis sugebėjo „Bertone“ paversti tikru automobilių dizaino srities lyderiu.

REKLAMA

Nuccio Bertone prie koncepcinio „Carabo“. (nuotr. Gamintojo)Nuccio Bertone prie koncepcinio „Carabo“. (nuotr. Gamintojo)

Dabar, kai „Bertone“ švenčia šimto metų jubiliejų, kompanija šia broga kurtą koncepcinį superautomobilį nusprendė pakrikštyti „Nuccio“ vardu, pagerbdami vadovą, kuris šiai dizaino studijai parodė kelią į šlovės viršūnę.

Nuccio Bertone mirė 1997 metų vasario 26 dieną. (nuotr. Gamintojo)Nuccio Bertone mirė 1997 metų vasario 26 dieną. (nuotr. Gamintojo)

„Nuccio“ stilistikoje itin daug užuominų į aštuntame praėjusio amžiaus dešimtmetyje „Bertone“ meistrų sukurtus automobilius. „Nuccio“ bruožuose galima įžvelgti užuominų į „Lancia Startos Zero“, „Alfa Romeo Carabo“ ar „Lamborhini Bravo“.

REKLAMA
REKLAMA

Koncepcinis „Bertone Nuccio“ bus demonstruojamas ne tik Ženevoje. Po debiuto Šveicarijoje „Nuccio“ bus eksponuojamas Pekine, Turine, o vėliau ir Jungtinėse Valstijose.

„Bertone“ į Ženevos automobilių parodą žada atvežti koncepcinį centrinės komponuotės superautomobilį „Nuccio“. (nuotr. Gamintojo)„Bertone“ į Ženevos automobilių parodą žada atvežti koncepcinį centrinės komponuotės superautomobilį „Nuccio“. (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų