REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje vykdytos internetinės apklausos metu paaiškėjo gerbiamiausi šalies oligarchai. Rinkimuose triumfavo Londono „Chelsea“ klubo savininkas Romanas Abramovičius. Apie tai praneša „Forbes“, remdamiesi „Profi Online Research“.

Rusijoje vykdytos internetinės apklausos metu paaiškėjo gerbiamiausi šalies oligarchai. Rinkimuose triumfavo Londono „Chelsea“ klubo savininkas Romanas Abramovičius. Apie tai praneša „Forbes“, remdamiesi „Profi Online Research“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apklausos dalyviams buvo pasiūlyta išsirinkti labiausiai gerbiamus žmones iš šimto turtingiausių Rusijos žmonių sąrašo, kurį paskelbė „Forbes“. Vėliau respondentų buvo paprašyta iš 18 teigiamų savybių sąrašo išsirinkti tas, kurios yra tinkamos konkrečiam oligarchui. Į sąrašą buvo įtrauktos įvairios savybės, pradedant dalykinėmis (reputacijos skaidrumas, pagarba partneriams, sugebėjimas apeiti konkurentus ir sukurti efektyvų verslą), baigiant bendresnėmis savybėmis (sąžiningumas, griežtumas ir kitos).

REKLAMA

Paaiškėjo, kad oligarchų pasirodymas viešumoje ir masinės žiniasklaidos priemonėse netapo reikšmingiausiu faktoriumi – tik keturi iš pirmojo dešimtuko yra iš populiariausių 2011-ųjų metų šalies oligarchų sąrašo (taip pat pagal „Forbes“ versiją). Dar vienas įdomus faktas – kuo žemiau sąraše yra konkretus oligarchas, tuo sąžiningesniu jis yra laikomas.

R. Abramovičius (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)R. Abramovičius (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

Pagal kategorijas „sąžiningumas“ ir „reputacijos skaidrumas“ mažiausiai balsų surinko Romanas Abramovičius, bet jis surinko daugiausia balsų kitose kategorijose – verslumo, sugebėjimų apeiti konkurentus ir kurti efektyvų verslą, intuicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Po R. Abramovičiaus galutiniame sąraše antrą vietą pelnė kandidatas į Rusijos prezidentus Michailas Prochorovas – jis laikomas inovacijų ir efektyvaus valdymo meistru. Respondentams taip pat patiko jo atvirumas ir viešumas.

M. Prochorovas (nuotr. SCANPIX)M. Prochorovas (nuotr. SCANPIX)

Trečiąją vietą užėmė Vladimiras Potaninas – jis, kaip mano apklaustieji, turi puikią intuiciją. Kitose kategorijose Potaninas surinko stabiliai vidutinišką rezultatą.

Vladimiras Potaninas (nuotr. SCANPIX)Vladimiras Potaninas (nuotr. SCANPIX)

Ketvirtoje vietoje – Olegas Deripaska – maksimalus balas kategorijose „atvirumas“ ir „griežtumas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Olegas Deripaska - daugiausiai turto per metus netekęs Rusijos turtuolis (RIA Novosti/Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Olegas Deripaska – daugiausiai turto per metus netekęs Rusijos turtuolis (RIA Novosti/Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Pačiu neefektyviausiu iš pirmojo dešimtuko buvo pripažintas Jelenos Potaninos verslas. Vis dėlto, sąraše ji pelnė penktąją vietą. Pačiais sąžiningiausiais verslininkais su puikia reputacija tapo Olegas Boiko (6 vieta), Aleksandras Lebedevas (8 vieta) ir Glebas Fetisovas (9 vieta). Į dešimtuką taip pat pateko Michailas Fridmanas ir Jurijus Kovalčiukas, kurie atitinkamai užėmė 7 ir 10 vietas. Fridmanas neįtiko dėl prastos reputacijos, praneša lenta.ru.

A. Lebedevas (nuotr. SCANPIX)A. Lebedevas (nuotr. SCANPIX)



Taip pat skaitykite:

10 įtakingiausių Rusijos oligarchų (foto)

Atradimai, kuriuos atskleidė B. Berezovskio ir R. Abramovičiaus teismas

A. Lebedevas: Abramovičius, Berezovskis ir tikra prarastų Rusijos milijardų istorija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų