REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kol Vidaus reikalų ministerija vykdo vidinį patikrinimą, šio klausimo nekomentuojame“, – taip prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnyba atsakė į portalo Balsas.lt klausimą – kurią poziciją premjero Andriaus Kubiliaus ir vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio viešoje diskusijoje remia šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt teiravosi, kuo pasitiki pati prezidentė. Ar ji pasitiki tais pareigūnais, kuriais pasitiki premjeras A. Kubilius? O gal nepasitiki tais, kuriais nepasitiki vidaus reikalų ministras? Taip pat, ar ji pasitiki abiem politikais, kurie nesutaria dėl pasitikėjimų?

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pareiškė nepasitikėjimą Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos  direktoriaus pavaduotoju Vytautu Giržadu. Apie tai jis pareiškė trečiadienį vakare vykusioje spaudos konferencijoje. Redakcijos duomenimis, FNTT direktoriaus pavaduotojas Vytautas Giržadas, kol bus atliekamas tyrimas, negalės dirbti su slapta informacija. FNTT vadovas Vitalijus Gailius pareiškė pavaldiniu pasitikįs. Redakcijos duomenimis, Vidaus reikalų ministras išleido įsakymą patikrinti, ar V. Gailius ir V. Giržadas gali dirbti su slapta informacija.

Premjeras A. Kubilius, nelaukdamas tyrimo pabaigos, pareiškė pasitikįs FNTT, tačiau nekomentavo ar pasitiki pačiu R. Palaičiu.

Pagal FNTT įstatymą,  direktoriaus pavaduotojus skiria ir atleidžia vidaus reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų