REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pabradėje esančiame Užsieniečių registracijos centre (URC) surengus netikėtą patikrinimą, į pareigūnų rankas pateko užsieniečiams draudžiamų turėti daiktų – mobiliųjų telefonų, jų kroviklių, švirkštas bei butelis, perdirbtas rūkyti kvaišalams.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį URC dirbantys pasieniečiai bei jiems talkinę kolegos iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos dvi valandas krėtė tiek patalpas, kuriose gyvena nelegaliai į Lietuvą patekę užsieniečiai, tiek patalpas, kuriose gyvena prieglobsčio šalyje prašantys asmenys.

REKLAMA

Nelegalų gyvenamose patalpose, jų lovose bei grindų ertmėse esančiose slėptuvėse pasieniečiai aptiko tris mobiliojo ryšio telefonus bei penkis kroviklius. Prieglobsčio prašytojų gyvenamosiose patalpose rastas švirkštas ir plastikinis butelis, perdirbtas ir pritaikytas narkotinių medžiagų rūkymui.

Iš viso atliekant kratą dalyvavo 14 pasieniečių bei 4 VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis. Kratos metu užsieniečiai VSAT pareigūnams nesipriešino

REKLAMA
REKLAMA

URC yra specializuotas VSAT padalinys, skirtas laikyti įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ nustatytais pagrindais sulaikytus užsieniečius ir teismo arba Migracijos departamento sprendimu laikinai apgyvendinti prieglobsčio prašytojus. URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių, tvarko jų apskaitą ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.

URC yra vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti nelegalius imigrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų