REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda laimėjo „Žalgirio“ arenoje vykusį Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą. Jaunieji žalgiriečiai finale lengvai susitvarkė su Maskvos srities „Chimki“ aštuoniolikmečiais 107:60 (25:14, 24:18, 32:10, 26:18).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas naudingiausių žaidėjų turnyre ir „Žalgirio“ komandoje Marius Grigonis po finalinių rungtynių sakė: „Visi buvome užsivedę. Nežiūrėjome, kad mūsų varžovai iš Belgijos, Čekijos ar dar iš kažkur. Norėjome laimėti - stengėmės žaisti nuo gynybos ir galiausiai tikslą pasiekėme“.

REKLAMA

M. Grigonis tapo naudingiausiu finalo žaidėju, įmetęs 15 taškų bei atlikęs 16 rezultatyvių perdavimų.

Tuo tarpu, naudingiausias turnyro žaidėjas Tomas Dimša sakė: „Man svarbiau komandos pergalė, nei asmeninis prizas. Juk visi labiausiai norėjome laimėti turnyrą.“

- Treneri, kaip vertinate šį atrankos turnyrą? - žurnalistai paklausė „Žalgirio“ jaunimo komandos trenerio Tomo Masiulio.

- Džiaugiamės, kad laimėjome. Tiesą sakant, net nesitikėjome, kad taip laimėsime. Viskas pavyko labai lengvai. Tiesa, taip gal labiau atrodo iš šono. Vistiek kiekvienoms rungtynėms rengėmės kaip lemiamoms. Stengsimės neužmigti ant laurų, nes Stambule laukia rimtesni išbandymai. Čia buvo tik apšilimas.

REKLAMA
REKLAMA

- Jūsų auklėtiniai buvo visa galva geresni už visas likusias turnyro komandas. Ar ši karta ir toliau taip ryškiai žibės Europos krepšinyje?

- Viską parodys laikas. Sunku dabar kažką spėlioti. Ši karta tikrai talentinga. Tai įrodo ir mūsų pergalės, ir „Lietuvos ryto“ jaunimo sėkmė atrankoje Barselonoje. Lietuvoje auga nauja krepšinio karta. Tai labiau trenerių, kurie su tais vaikinais dirbo nuo mažens nuopelnas. Aš jau atėjau, kai vaikinai buvo parengti. Didžiausias mano darbas buvo netrukdyti žaisti. Dabar tik reikėjo juos sustatyti į vietas.

- Kiek padėjo tai, kad turnyras vyko namuose?

- Nereikėjo vaikinų papildomai užvedinėti. Jie pirmą kartą žaidė tokio lygio turnyre, dar savo tėvynėje. Ir televizija rodė. Visi norėjo kuo geriau pasirodyti. Svarbiausia, kad jie neperdegė, o pasirodė taip, kaip gali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų