REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo balandžio brangsta mėgėjiškos žūklės leidimai. Žvejai dėl to nesijaudina ir tikisi, kad už didesnius surinktus mokesčius bus įveista daugiau žuvies.

REKLAMA
REKLAMA

Dzūkijos didieji Metelio ir Dusios ežerai, užšąlantys vėliausiai, traukia poledinės žūklės mėgėjus.

REKLAMA

Ledo storis siekia dvidešimt centimetrų. Žvejai, nesibijantys speigo, sako žvejojantys bet kokiu oru. Jie nesibaimina ir nuo kovo pabaigos brangstančių mėgėjiškos žūklės leidimų. Nuo trylikos litų už metus jie pabrangs keturis kartus.

„Tegul brangsta, nors ir šimtą ir penkiasdešimt būna. Aš vis tiek pirksiu – kaip pirkau, taip ir pirksiu. Dar kol kas už trylika nusipirkau“, – tvirtina žvejys Sergejus Zaleckas.

Nuo kovo pabaigos keičiasi ir leidimų išdavimo tvarka. Iki šiol žvejai leidimus pirkę žvejybos parduotuvėse ir draugijose dabar juos galės įsigyti ir sms žinute arba internetu.

REKLAMA
REKLAMA

„Žvejo mėgėjo bilietai jau turėjo anksčiau pabrangti, nes brango pašarai, kurie buvo naudojami išauginti žuvims. Dabar, įsigaliojus naujam žuvininkystės įstatymui, nuo kovo 31 dienos tuos bilietus bus galima įsigyti kompiuteriu elektronine forma, metinį ir mėnesinį“, – sako Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Artūras Vaickus.

Gamtosaugininkai perpėja, kad leidimą įsigijus trumpąja žinute, patvirtinimas grįš tik po pusvalandžio.

Rūta LANKININKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų