REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Pensilvanijos sutuoktiniai, pragyvenę susituokę 65 metus, mirė 88 minučių skirtumu.

JAV Pensilvanijos sutuoktiniai, pragyvenę susituokę 65 metus, mirė 88 minučių skirtumu.

REKLAMA

Marjorie Landis mirė pirmadienį ligoninėje po ilgai trukusios ligos. Paskutinėmis jos gyvenimo minutėmis šalia ligonės visuomet buvo jos vyras, 89-erių metų Jamesas Landis. Atsisveikindamas jis žmonai pasakė: „Viskas gerai, aš myliu tave. Mes nugyvenome kartu daug nuostabių metų. Greitai mes vėl susitiksime".

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus pusvalandžiui pensininkui pasidarė negera, ir jis mirė nuo širdies priepuolio. Pasak senelio anūkės, jie negalėjo gyventi vienas be kito. Buvęs pilotas ir jo išrinktoji susituokė 1946 metais. Pora susipažino šokiuose ir nuo to laiko nesiskyrė.

REKLAMA

Mokslininkų tyrimai, atlikti Glazgo universitete parodė, kad ištikusi mirtis, kuomet mirė vienas iš artimųjų nėra toks jau retas reiškinys. Mokslininkai teigia, kad po sutuoktinio mirties, našliu ar našle likusiu žmogumi, rizika mirti padidėja 30 proc.

Taip pat egzistuoja hipotezė, kad bendrais santuokos gyvenimo metais atsiranda ryšys tarp sutuoktinių širdies ritmų, o jam nutrūkus, tai gali privesti prie širdies sustojimo. Kiti mokslininkai įsitikinę, kad vyresnio amžiaus žmonėms tiesiog sunkiau išgyventi artimo žmogaus netektį.

Vertėtų paminėti, kad 2010 metais,tą pačią dieną mirė kita pora iš JAV. Senukams buvo 90 ir 89 metai. Pora susituokę pragyveno 60 metų, o jų mirties aplinkybėse nėra nė lašelio romantikos – jie abu užduso lifte, užstrigusiame tarp aukštų savo nuosavame name.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų