REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo pradžioje informacijos ir publicistikos kanale „Info TV“ startuos nauja informacinė laida „Info diena“. Penkis kartus per savaitę (pirmadieniais-penktadieniais) nuo 17 valandos tiesiogiai rodomą laidą ves žurnalistė Rasa Tapinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos tiesioginiame televizijos eteryje dirbsianti žurnalistė Balsas.lt sakė neplanavusi artimiausiu metu grįžti į televiziją, tačiau, kai buvusi kolegė Inga Larionovaitė pasiūlė projektą nuo nulio – negalėjusi atsispirti.

REKLAMA

„Mane keri pats kūrybos procesas. Čia tikriausiai kaip dailininkui – jis jaučia malonumą (o kartais ir saldžias kančias) rinkdamasis drobę, teptukus, liedamas spalvas, o paveikslas tėra rezultatas, kurį vertina kiti. Esu tikra, kad mūsų laidai abejingų taip pat neliks“, – sakė R. Tapinienė, neketinanti būti vien laidos vedėja.

„Lengviau būtų pasakyti, ko neketinu daryti: dirbti išleidime režisieriumi ir operatoriumi. Ir kol kas pati nemontuosiu reportažų – gėda prisipažinti, bet dar neišmokau. Darysiu viską, ką reikės: ir temas su žurnalistais galvosiu, ir jų tekstus skaitysiu, ir pati reportažus rengsiu, kad neapkerpėčiau. Paruoši kolegoms kavos ar nuo stalų nušluostyti dulkes irgi galiu“, – juokavo būsimoji naujos informacinės laidos vedėja.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, tai, kad pastaruoju metu šiek tiek atprato nuo tiesioginio eterio – nedidelė bėda.

„Atpratau. Bet kartais su buvusiais kolegomis juokaujame, kad dirbusiam žiniose tas greitas tempas, išugdyta žaibiška reakcija – įauga į kraują“.

Ar bus vienintelė naujosios informacinės laidos vedėja, R. Tapinienė neatskleidžia.

Savaitgalius skirs šeimai

Prakalbus apie vaikus – ar dirbant popietinėje-vakarinėje laidoje jiems nepritrūks mamos dėmesio, ji sakė, kad savaitgaliai visuomet išliks „šventas tėvų ir vaikų laikas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vasarai 10 metų, Vakariui tuoj sueis 9-eri. Darbo dienomis po visų būrelių jie grįžta apie septintą-pusę aštuonių vakaro, tad privalomam vakariniam „pasėdėjimui paplepėjimui“ prie lovos spėsiu grįžti. Bet savaitgaliai – šventas tėvų ir vaikų laikas. Va tada tai pabandyk vienas išsliūkinti iš namų ar ilgesniam laikui prisėsti prie kompiuterio – devyni pragaro ratai pasirodys kaip priepirtis", – sakė būsimosios laidos vedėja.

R. Tapinienė žurnalistinę karjerą pradėjo 1997 m. „Aukštaitijos radijuje“ Panevėžyje. Atvažiavusi studijuoti į Vilnių, įsidarbino vienoje komercinių radijo stočių, o karjerą tęsė LNK žinių tarnyboje. Vėliau dirbo žurnaluose, kituose TV projektuose. Kelerius pastaruosius metus kartu su vyru žurnalistu A. Tapinu dalyvavo kuriant ir įgyvendinant projektą „Pinigų karta“, iš kurio pasitraukė praėjusių metų lapkritį. Pastaruoju metu buvo atsidėjusi knygų vertimui – iš anglų kalbos baigia versti rašytojo G.R. R.Martino knygą „Ugnies ir ledo daina“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų