REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę, pirmadienį, Seime duris atvers Šeimos kambarys – patalpa, kurioje sukurta jauki ir palanki aplinka kūdikio pervystymui ir žindymui. Ši patalpa įrengta II rūmų (Neries upės pusėje) prieigose, nepriėjus apsaugos posto, tad į ją galės patekti ne tik į Seimo renginius užsukę tėveliai su mažyliais, bet, prireikus, ir einantieji pro šalį.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narė Asta Baukutė džiaugiasi, sulaukusi pritarimo jos iniciatyvai. „Kiekvienas mažylis, atėjęs į šį pasaulį, jau yra asmenybė, tad jam turėtų būti sudaromos sąlygos kaip ir suaugusiesiems: pavalgyti, būti švariam, sutvarkytam. Šios iniciatyvos imtis paskatino į konferencijas atvykstantys tėveliai su mažaisiais, besiskundžiantys, kad Seime negali tinkamai pasirūpinti savo vaikučiais“, – pasakojo A. Baukutė, pati auginanti mažus vaikus ir dėl to suprantanti, kaip svarbu užtikrinti jų gerovę nuo pat kūdikystės.

REKLAMA

Seimo narės nuomone, vaiko gyvenime pagrindinį vaidmenį atlieka ne tik mama, kaip įprasta manyti, bet ir tėtis, tad, neišskiriant nė vieno, nauja patalpa pavadinta Šeimos kambariu.

Seimo Šeimos kambario sumanytoja A. Baukutė už iniciatyvos palaikymą ir pagalbą taip pat dėkinga „Prieraišiosios tėvystės centrui“. Šios ne pelno siekiančios viešosios įstaigos vadovė Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė teigia, kad Lietuvoje žindymas vis dar yra kultūrinis tabu.

REKLAMA
REKLAMA

„Viešai maitinti krūtimi moterys gėdijasi ir patiria socialinį spaudimą, viešos vietos nėra pritaikytos ar draugiškos“, – apgailestavo ir tarptautinės žindymo organizacijos „La Leche League“ atstovė Lietuvoje, žindymo konsultantė Rima Kurtinaitienė. Ji taip pat išreiškė viltį, kad tokių vietų, kaip ši, atsiras daugiau, ir ilgainiui maitinimas krūtimi bus ne tik įprastas, bet ir visuotinai palaikomas.

Šeimos kambarys pažymėtas tarptautiniu žindymo simboliu – ženklu, kuriuo visame pasaulyje žymimos žindymui palankios vietos. „Prieraišiosios tėvystės centras“ kviečia šį ženklą-lipduką užsiklijuoti visus, kurie siekia kurti šeimai palankią aplinką.

Žindymui draugiškos erdvės atidarymas Seime - vienas iš daugelio 2012 m. renginių ir iniciatyvų, skirtų Pasaulinei žindymo savaitei pasirengti. Šios pasaulinės iniciatyvos tema šiemet – „Supraskime praeitį – planuokime ateitį“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų