REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį, vasario 10 dieną, Vilniaus universiteto žygeivių klubo (VUŽK) komanda ir vienas KTU žygeivių klubo "Ąžuolas" narys išvyko į Pietų Sibirą, kur 17 dieną keliaus slidėmis po kalnus ir miškus.

REKLAMA
REKLAMA

Ekstremalų komandoje, kuriai vadovauja puikiai žinomas keliautojas Algimantas Kuras - septyni nariai.

REKLAMA

„Keliausime Pietų Sibire Vakarinių Sajanų kalnuose, Ergaki ir Metygul-Taiga kalnagūbriuose.  Mūsų laukia 17 dienų slidžių žygis po miškus ir kalnus, – Ekstremalas.lt portalą informavo A.Kuras. – Keliausime slidėmis, miegosime palapinėse, kūrensime laužus, laipiosime per perėjas ir slidinėsime upių slėniais".

Pasak A.Kuro, numatyta net 13 kalnų perėjų, lietuviai taip pat stengsis užkopti į kelias viršūnes.

Ekstremalas.lt portalo klaustas, kodėl pasirinkta būtent ši vieta, A.Kuras sakė: "Ergaki rajonas pasirinktas dėl savo unikalių kalnų formų ir senovės legendų. Tai – gan jauni kalnai, dėl to jų uoliniai dariniai ryškūs - stačios viršūnės, pirštai, sienos, "kabantys" akmenys. Įdomu ir tai, kad rajonas apipintas senovės legendomis apie čia gyvenusius milžinus. Šis rajonas puikiai pažįstamas slidžių mėgėjams."

REKLAMA
REKLAMA

Ekstremalas.lt jau rašė, kad VUŽK komanda 2011 metais dalyvavo įspūdingoje ekspedicijoje Grenlandijoje.

2010 metais penki VUŽK nariai per 22 dienas sėkmingai įveikė 350 kilometrų maršrutą Špicbergeno saloje, Arkties vandenyne. Šis jų nuotykis Ekstremalas.lt skaitytojų buvo išrinktas didžiausiu 2010 metų Lietuvos ekstremalų pasiekimu.

„Kuprinės sukrautos, slidės paruoštos. Kelionė prasideda! Jei pavyks, gal parašinėsim kažką, kaip sekasi tiesiai iš žygio. Tai būkit plačiai atsimerkę. Namo grįžtame kovo 4 dieną“, - jau prieš išvykdami penktadienį teigė žygeiviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų