REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Eastman Kodak“ pareiškė ketinanti nutraukti skaitmeninių fotoaparatų ir vaizdo kamerų gamybą.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad gamyba bus mažinama laipsniškai per pirmąjį šių metų pusmetį. Kartu „Kodak“ toliau vykdys garantinį jau išleistos produkcijos aptarnavimą, taip pat plės savo prekės ženklo licencijavimo programą ir ieškos licenciatų aparatams.

REKLAMA

Nutraukus fotoaparatų gamybą, kompanijos veikla bus sutelkta į spausdintuvų, fotoaparatų priedų ir kroviklių gamybą, taip pat į nuotraukų spausdinimo paslaugas.

Kompanija „Kodak“, buvusi viena iš lyderių fotoaparatų ir fotojuostelių gamyboje 20-ojo amžiaus pabaigoje, pastaruosius kelerius metus išgyveno sunkius laikus. Dėl nemažų patirtų nuostolių kompanijos akcijos kaina šių metų pradžioje nukrito nuo 92 dolerių 1997 metais iki 47 centų.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 19 d. kompanija paprašė apsaugos nuo bankroto. „Kodak“ pranešė, kad ji ir jos antrinės kompanijos paprašė apsaugos nuo bankroto pagal JAV bankroto kodekso 11 skyrių. Pagal šį skyrių numatomas laikinas bankrotas, tai yra kreditorių sąlygų nevykdymas išsaugant įprastą įmonės funkcionavimą.

130 metų gyvuojanti kompanija taip pat pranešė, kad gavo 950 mln. JAV dolerių 18 mėnesių trukmės kreditą iš banko „Citigroup“, kuris padės jai gyvuoti.

„Kodak“ buvo vienas iš geriausiai žinomų fotografijos ženklų pasaulyje, tačiau kompaniją aplenkė konkurentės, kurios greičiau reagavo į skaitmeninių technologijų atsiradimą.

„Kodak“ buvo įsteigta 1892 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų