REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV sveikatos apsaugos pareigūnas įspėjo, jog vaikų ligoninės kampanija, kuria siekiama kovoti su vaikų nutukimu, kelia pavojų jų sveikatai, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikų sveikatos apsaugos ekspertas Alanas Guttmacheris iš Nacionalinio sveikatos instituto pareiškė, jog JAV Džordžijos valstijos sostinėje Atlantoje vykdoma kampanija „Strong4Life“ „kelia didžiulį pavojų dėl sustiprėjusio gėdos jausmo“.

REKLAMA

Kampanija kritikuojama dėl antsvorį turinčių vaikų nuotraukų, kuriomis siekiama įspėti apie nutukimo padarinius, naudojimo.

Remiantis šią kampaniją surengusios ligoninės pranešimais, tokiu būdu siekiama atskleisti, kokį pavojų gali kelti antsvoris.

Džordžija yra antra pagal nutukusių vaikų skaičių valstija JAV.

A. Guttmacheris tai pareiškė po to, kai aktyvistai internetiniuose portaluose pareiškė susirūpinimą dėl mėnesį trunkančios kampanijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Strong4Life“ kampanija, kurią pradėjo Atlantos Vaikų sveikatos priežiūros centras, nuo rugpjūčio mėnesio publikuoja nespalvotas nuotraukas, kuriose pavaizduoti nelaimingi antsvorį turintys vaikai. Prie tokių skelbimų taip pat puikuojasi antraštės bei įspėjimai tokie, kaip „Putlumas nėra gražu, kai tai priveda iki diabeto“ ar „Nutukimas atima džiaugsmą būti vaiku“.

„Tyrimai parodė, jog nutukimo suvokimas yra kiekvieno asmeninė atsakomybė bei neatitinka tai lemiančių aplinkybių supratimo. Todėl gali būti sudaryti neigiami stereotipai apie antsvorį turinčius žmones“, – laiške rašė A. Guttmacheris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų