REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių suaugusiųjų vidurinę mokyklą grasinęs susprogdinti jaunuolis atsidūrė areštinėje. Trečiadienio vidudienį jį sulaikė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešimas apie susprogsiančią mokyklą Bendrosios pagalbos centrą Šiauliuose pasiekė vasario 7-osios vakarą. Pasakęs šią žinią, skambinusysis pokalbį nutraukė.

REKLAMA

Policijos pareigūnai iš mokyklos pastato evakavo ten buvusius žmones, iškvietė specialiąsias tarnybas, antiteroristinių operacijų rinktinę „Aras“, sprogmenų paieškos ir neutralizavimo skyriaus pareigūnus.

Po kelių valandų įtampos buvo konstatuota, kad realaus pavojaus nėra, mokykloje sprogmenų nerasta.

Kol vyko sprogmenų paieška, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai bandė nustatyti grasintoją. Šis policijai skambino dar porą kartų, nerišliai šnekėdamas tik jam pačiam suvokiamus dalykus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminiai pareigūnų veiksmai suteikė duomenų, kad tai galėtų būti 27 metų šiaulietis D. D. Tačiau tą vakarą jo namuose nerasta. Nerasta jo ir kitos dienos rytą. Tik apie pietus kriminalistai jį rado namuose.

D. D. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų, jis uždarytas į areštinę. Kartu su draugu išgėrinėjęs vaikinas savo poelgį aiškino noru atkreipti į save dėmesį.

Dėl pajuokavimo, sukėlusio ant kojų specialiąsias tarnybas, vaikinui dabar teks stoti prieš teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamasis kodeksas už šią nusikalstamą veiką numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą. Be to, bus sprendžiamas klausimas dėl proceso išlaidų atlyginimo visoms specialiosioms tarnyboms.

D. D. už viešosios tvarkos ir už kitus pažeidimus, kuriuos jis padarė neblaivus, ne kartą jau buvo baustas administracine tvarka.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų