REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specializuotos sėklų parduotuvės jau pasiruošė pavasario sėjai, yra atnaujinę sėklų asortimentą ir laukia pirkėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Mat antrąją vasario pusę jau prasideda ilgos vegetacijos daržovių sėklų sėja. Nors vasaris dar neįpusėjo, bet sėklų parduotuvėse pirkėjų netrūksta. Pardavėjai sako, kad šiuo metu perkantieji tiksliai žino, ko nori, kokių sėklų ieško.O štai daržininkai mėgėjai į parduotuves esą plūstelės tik stojus šiltesniems orams – kovą ar balandį. Šiaip prekyba sėklomis suaktyvėja antroje vasario pusėje, kai prasideda ilgos vegetacijos daržovių sėja ir tęsiasi iki gegužės pabaigos.

REKLAMA

Sėklomis prekiaujantieji pastebi tam tikras prekybos sėklomis tendencijas. Pavyzdžiui, kasmet vis mažiau perkama gėlių sėklų, o daržovių sėklos graibstomos.„Gėlių pirkimas sumažėjo vien dėl sunkesnės padėties, bet yra antras dalykas, kad pagerėjo prekyba gėlių daigais. Jeigu mes prisiminsim, kas buvo prieš 10 metų, tai sunkoka buvo, o dabar, jei reikia našlaitės – prie kapinių išdėliota didžiuliai plotai“, – sako UAB „Sėkluva“ direktorius Kazys Romas Noreikis.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiamės, kad mūsų vartotojai atrado prieskonių sėklas, patys pradėjo auginti prieskonius ir jau trečius metus mes stebime, kad tie pardavimai vis didesni“, – tvirtina agrofirmos „Sėkla“ produkto vadovė Liucija Kunigiškytė.

Specializuotose sėklų parduotuvėse jau kelerius metus prekiaujama ir ekologiškomis daržovių sėklomis, kurių gauta iš daržovių, užaugintų ekologiškuose ūkiuose, be jokios chemijos.

„Jeigu jūs pirksite ekologišką sėklą ir naudosite chemines trąšas, tai jau produktas galutiniame rezultate nebus ekologiškas. Žodžiu, turi būt visa grandinėlė, visa ta ekologija turi būti nuo sėklos iki galutinio produkto“, – teigia L. Kunigiškytė.

Visas sėklas jomis prekiaujantieji atsiveža iš užsienio – Olandijos, Prancūzijos, Vokietijos, Lenkijos.

Pardavėjai apgailestauja, kad prekyboje visai nebeliko lietuviškų sėklų. Mat nebeliko ūkininkų, kurie daržoves augintų tik sėkloms.

Virginija Motiejūnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų