REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienio vakarą Vilniaus rotušėje iškilmingai įteikti „Verslo švyturių“ apdovanojimai. Per 2011 metus savaitraštis „Ekonomika.lt“ pristatė 44 verslininkus, iš kurių komisija išrinko po vieną nugalėtoją skirtingose kategorijose.

REKLAMA
REKLAMA

Septynios „Verslo švyturių“ nominacijos išryškino svarbiausius 2011 metų verslininkų pasiekimus. Apdovanojimuose triumfavo ne tik didelių įmonių savininkai, bet taip pat dar nepastebėti, savo pasiekimais įkvepiantys verslininkai.

REKLAMA

Pagrindinis „Verslo švyturių“ apdovanojimas buvo įteiktas investicijų bendrovės „Invalda“ prezidentui Dariui Šulniui.

Verslo švyturys 2011 (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)„Invalda“ prezidentas Darius Šulnys  (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Dėkoju „Invaldos“ įmonių darbuotojams už sunkų darbą ir savaitraščiui „Ekonomika.lt“ už tai, kad pamato ir tuos, kurie pritraukia investicijas į Lietuvą“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė D. Šulnis.

Nominacijoje „Įdomiausias verslo sprendimas“  nugalėjo „Sūrininkų namų“ įkūrėjas Valdas Kavaliauskas. Jis su žmona yra įkūrę sūrių valgytojų ir gamintoju bendruomenę „Viva Sol“, kuri savo veikla padeda plėstis smulkiesiems ūkiams.

REKLAMA
REKLAMA

Nominacijoje „Metų inovatorius“ apdovanotas UAB „Garlita“ direktorius Juozas Martikaitis. Atsparius pjūviams, ugniai, drėgmei „Garlita“ gaminamus rūbus noriai perka kone viso pasaulio specialieji būriai, kariuomenės, saugos tarnybos, NATO – net 97 proc. įmonės produkcijos eksportuojama į užsienį.

Verslo švyturys 2011 (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)„Garlita“ direktorius Juozas Martikaitis  (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Be apdovanojimų, žinoma, negalėjo likti ir skaitmeninės kartos verslo atstovai. „Pixelmator Team“ įkūrėjai Saulius ir Aidas Dailidės „Verslo Švyturiai“ statulėle buvo pagerbti nominacijoje „Metų atradimas“. Pernai jų sukurta vaizdų redagavimo programa ,,Apple“ kompiuteriams „Pixelmator“ per 20 dienų uždirbo daugiau nei 2,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norint, kad tokių atradimų būtų kasmet, reikia pasirūpinti, jog kažkas skatintų jaunuolių profesionalumą ir inovatyvumą, įkvėptų ir ugdytų ateities vadovus. Būtent todėl komisija įsteigė nominaciją „Metų švietėjas“, kurioje šiemet nugalėjo KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis.

Komisija įsteigė ir dar vieną prizą – „Už sėkmingą plėtrą“, kurį laimėjo „Arvi“ įmonių grupės vadovas Vidmantas Kučinskas.

Skaitytojų nuomone, šių metų „Verslo Švyturys“ yra verslininkas, garsus pokerio žaidėjas ir Lietuvos krepšinio gelbėtojas – Antanas Guoga.

REKLAMA

„Verslo švyturiai“ apdovanojimų ceremonija (nuotr. Elta)„Ekonomika.lt“ vyr. redaktorė E. Grižibauskienė ir verslininkas A. Guoga  (nuotr. Elta)

Renginio rėmėja, pasaulio implantologijos lyderė „Nobel Biocare“ įsteigė specialią nominaciją „Už žmogaus sveikatai ir gerovei skirtas verslo idėjas“, kurią laimėjo  prof. Vladas Algirdas Bumelis. „Didžiausias žmogaus turtas yra sveikata. Mūsų kompanijos sukurti  unikalūs dantų implantavimo metodai visų pirma skirti žmonių fiziniam ir emociniam patogumui, jo pilnaverčiam kokybiškam gyvenimui. Todėl nutarėme pagerbti ir apdovanoti sveikatos išsaugojimui ir gydymui skirto verslo „švyturius“, tuos, kurių idėjos ir darbai skatina mus dirbti, mąstyti ir gyventi novatoriškai“, -  sakė „Nobel Biocare“ vadovė Baltijos šalims Lina Sidaravičienė.

REKLAMA

Sėkmingiausius metų verslus rinko ir savo balsą už juos atidavė ekonomikos ir verslo ekspertai: „Ūkio banko“ valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis, „Citadele“ banko valdybos pirmininkė Alma Vaitkunskienė, Europos parlamento narys Viktoras Uspaskichas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos departamento vadovas Sigitas Besagirskas, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas, Verslo angelų fondo valdytojas Algimantas Variakojis, „Baltic Management Institute“ generalinis direktorius Jaunius Pusvaškis, asociacijos „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė ir Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda.

Renginio metu buvo atskleistas ir 100 turtingiausių Lietuvos verslininkų sąrašas.

Renginio akimirkos – nuotraukų galerijoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų