REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar galima į automobilių sporto šventovę, legendinę Niurburgringo lenktynių trasą, įleisti visureigį? Skeptikai pasakytų, kad tai tas pats, kaip įleisti dramblį į porceliano parduotuvę. Teisybės čia tikrai daug, tačiau mūsų pasaulis įdomus tuo, kad jame visuomet pasitaiko išimčių.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos kanalas „Speed“ legendinėje Niurburgringo trasoje nusprendė išbandyti automobilį, kurio net vardas skamba kaip priešingybė greitiems „Žaliojo pragaro“ viražams – „Jeep“. Tačiau tai ne eilinis „Jeep“, o „Grand Cherokee SRT8“ – rečiausia, greičiausia ir ultimatyviausia amerikonų visureigio versija.  Šis karščiu alsuojantis priešingybių ir alogizmų rinkinys nuo šio pavasario jau prieinamas ir Europos pirkėjams.

REKLAMA

„Grand Cherokee SRT8“ aprūpintas 6.4 l. darbo tūrio V8 tipo varikliu, kuris išvysto 470 a.g. ir maksimalų 630 Nm sukimo momentą. Tai greičiausias kada nors „Jeep“ gamintas modelis – iki 100 km/val. „Grand Cherokee SRT8“ įsibėgėja per 4,8 sek., o maksimalus jo greitis siekia 255 km/val. Solidu ir tikrai provokuoja automobilį išbandyti tokiomis sąlygomis. Bet kaip ten su aukštu svorio centru ir nemenka mase? „Speed“ specialistai neapsiribojo vien tik savo subjektyviais pastebėjimais, bet ir paprašė padėti Sabine Shmitz, kuri neoficialiai tituluojama Niurburgringo karaliene. Pasigrožėkite, ką žavi blondinė gali išdarinėti su visureigiu „Žaliajame pragare“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų