REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus sudaryta darbo grupė rengia siūlymus dėl tolesnės tautinių mažumų švietimo politikos. Į šią grupę yra deleguoti visų tautinių mažumų mokyklų atstovai, įskaitant tėvus, mokytojus, mokyklų administraciją, taip pat savivaldybių, Švietimo ir mokslo ministerijos specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai įvykusiame pirmajame posėdyje buvo nuspręsta parengti darbo grupės reglamentą, sudaryti sąrašą temų, kurios bus svarstomos kituose posėdžiuos. Tai – klausimai, susiję su tautinių mažumų ugdymo modelių daugiakultūrėje aplinkoje įgyvendinimo galimybėmis, lietuvių kalbos egzamino organizavimu, mokymo aplinkos kūrimo ir apsirūpinimo mokymosi priemonėmis, finansavimo ypatumais mokyklose tautinės mažumos kalba. Taip pat planuojama teikti siūlymus dėl tautinių mažumų švietimo rengiamai Ilgalaikei švietimo strategijai.

REKLAMA

Darbo grupė, kuriai vadovauja švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys, sudaryta 2011 m. gruodžio mėn. norint užtikrinti nuolatinį bendradarbiavimą su mokyklų tautinės mažumos kalba atstovais.

Švietimo ir mokslo ministerija nuosekliai įgyvendina priemones, skirtas mokyklų tautinės mažumos kalba ugdymo kokybei gerinti: buvo išleisti ir mokyklas pasiekė vadovėlių priedai, skirti lietuviškai mokyti temas iš Lietuvos istorijos, geografijos ir pasaulio pažinimo, mokykloms buvo skirtos papildomos lėšos vadovėliams ir kitoms mokymo priemonėms lietuvių kalba įsigyti (lėšų šiam tikslui mokyklos gaus ir šiemet) vyksta kvalifikacijos tobulinimo seminarai mokytojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų