REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjus, kad dar 2009 metais Vyriausybės vadovas konservatorius Andrius Kubilius „Gazprom“ vadovybei ir Rusijos vicepremjerui Viktorui Zubkovui rašė laiškus, prašydamas, kad „Achemai" būtų sumažinta dujų kaina, Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskich teigia, kad Vyriausybės vadovas piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, proteguodamas vieną Lietuvos įmonę ir todėl nedelsiant turi atsistatydinti iš savo posto.

REKLAMA
REKLAMA

„Neabejoju, kad po tokios informacijos paviešinimo šalies vadovė Dalia Grybauskaitė turi nedelsiant pareikalauti premjero atsistatydinimo. Oficialiai pripažinta, kad premjeras protegavo vienos įmonės interesus. Tai yra skandalas. Bet kurioje Europos valstybėje po tokios informacijos paskelbimo premjeras būtų atsistatydinęs iš karto“, — tvirtina V. Uspaskich.

REKLAMA

Darbo partijos pirmininkas teigia, kad ir iki šiol tam tikri A. Kubiliaus veiksmai ir pareiškimai nedviprasmiškai rodė, kad jis gynė ne Lietuvos vartotojų, o tam tikrų verslo grupių interesus.

„Iki šiol konservatoriai darė viską, kad tik dujos Lietuvos vartotojams nepigtų. Prieš kelias savaites, pasitelkę falsifikuotas Valstybės saugumo departamento pažymas, konservatoriai blokavo Darbo partijos frakcijos inicijuotas Gamtinių dujų įstatymo pataisas, kurios leistų atpiginti dujų kainą Lietuvos vartotojams. Žinoma, šios pataisos buvo nenaudingos dujų tarpininkams. Po tokių veiksmų ir pareiškimų abejonių neliko — konservatoriams nusispjauti į Lietuvos vartotojus, nes jie sėdi dujų tarpininkų kišenėje“, — sako V. Uspaskich.

REKLAMA
REKLAMA

V. Uspaskich įsitikinęs, kad dabar A. Kubiliui teliko viena išeitis — pasitraukti iš savo posto.

„Vyriausybės vadovas viena kalba iš tribūnos, o kita daro iš po stalo. Pats A. Kubilius, būdamas opozicijoje, visus siųsdavo atsistatydinti net ir už mažesnius nusižengimus. Dabar premjeras yra tiesiog pagautas už rankos, todėl jis turėtų trauktis arba — jeigu jam neužtenka drąsos — visas Seimas turėtų atsisakyti dirbti su tokiu premjeru. Jeigu Seimas sėdės sudėjęs rankas, tuo parodydamas, kad yra visiškai neįgalus ir kišeninis bei tarnaujantis siauriems verslo interesams, šalies Prezidentė turi parodyti principingumą gelbėjant Lietuvą nuo protekcionizmo, korupcijos, teisinio nihilizmo ir visiško nesirūpinimo savo šalies gyventojais — nežiūrint į tai, kokie geri santykiai bebūtų tarp D. Grybauskaitės ir A. Kubiliaus. Kitaip ateityje nei A. Kubilius, nei visa šita valdančioji dauguma, nei Prezidentė neturės moralinės teisės pamokslauti kitiems“, — teigia Darbo partijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų