REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad ambicingų elektromobilių gamintojas „Fisker Automotive“ neįvertino nenumatytų aplinkybių – pranešama, kad kompanija laikinai nutraukė savo elektromobilių gamybą ir atleido 70 darbuotojų. Ekspertai spėja, kad tai ne tik buvusių gamybos sutrikimų išdava, bet ir savotiškas protestas prieš investuotojus šalies vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Fisker Automotive“ pranešė, kad su Jungtinių Valstijų energetikos ministerija ruošiasi persvarstyti ir 529 milijonų dolerių paskolos sąlygas. 193 milijonus dolerių šios paskolos „Fisker Automotive“ jau yra gavęs.

Nepatogumų „Fisker“ kilo, kai buvo pradėtas tyrimas dėl nesaugių elektros baterijų. JAV Nacionalinė kelių eismo saugumo administracija (NHTSA) tyrimą pradėjo lapkričio 25 dieną. Ekspertai tirs ličio-jonų baterijas, kuriomis aprūpinami dauguma dabar gaminamų hibridinių automobilių ir elektromobilių. Visas šis triukšmas kilo dėl dar vasarą kilusio gaisro.Tuomet užsiliepsnojo NHTSA aikštelėje stovėjęs sudaužytas „Chevrolet Volt“ hibridas. Analogiškos baterijos buvo naudojamos ir „Fisker“ automobiliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų