REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo pašnekesiai, bendradarbių plepalai ir kitokios bendravimo formos droviems žmonėms iš karto pradeda kelti paniką, rašo portalas „Yahoo“. Tačiau gera naujiena yra tai, kad yra profesijų, kuriose nebūtinai reikia nuolat bendrauti su kolegomis ar po darbo su jais leisti laisvalaikį.

REKLAMA
REKLAMA

Merilendo universiteto karjeros paslaugų direktorė Lisa Andrews teigia, kad yra daugybė darbo vietų, skirtų nedrąsiems bei droviems asmenims.

REKLAMA

„Bet koks darbas, kur reikia dirbti su duomenimis ir idėjomis, o ne su žmonėmis, yra tinkamas intravertams“, – sako ji.

Štai penkios profesijos, kurias gali rinktis droviais save laikantys asmenys.

1. Grafikos dizaineris

Kūrybiškumas gali būti pavienis procesas. Nėra nieko keisto, kad grafikos dizaineriai, kurdami idėjas savo klientams, daug laiko praleidžia vienumoje. JAV Darbo departamento teigimu, kitas privalumas nedrąsiems žmonėms yra tas, kad grafikos dizaineriai dali dirbti kaip laisvai samdomi darbuotojai ar savo darbus atlikinėti iš namų.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis metinis atlyginimas – 48,14 tūkst. JAV dolerių*

2. Finansininkas

Finansininkai, kurie užtikrina, jog visa įstaigų ar įmonių finansinė informacija yra teisinga, paprastai daugiau laiko praleidžia dirbdami su skaičiais nei su žmonėmis. Dėl to ši profesija yra labiau tinkama tiems, kuriems labiau patinka duomenys nei įstaigos paskalos.

Vidutinis metinis atlyginimas – 68,96 tūkst. JAV dolerių*

3. Kompiuterių programuotojas

Kompiuterių programuotojai keičia tai, kaip mes sąveikaujame su įvairiais prietaisais: nuo „iPad“ iki automobilių. Jie taip pat kuria įvairias internetines paslaugas bei verslo aplikacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad vienas iš labiausiai droviems žmonėms tinkamų profesijų yra kompiuterių programavimas, nes programuotojai yra linkę dirbti savarankiškai ir turi labai mažai bendrauti su klientais“, – įsitikinusi Merilendo universiteto profesinės praktikos direktoriaus asistentė Casey Miller.

Vidutinis metinis atlyginimas – 74,9 tūkst. JAV dolerių*

4. Statistikos ekspertas

Statistikos ekspertai, kurie specializuojasi rizikos vertinime, paprastai savo dienas praleidžia įnikę į su žmonių veikla susijusia statistiką, tačiau su tais žmonėmis jiems bendrauti nereikia.

REKLAMA

„Statistikos ekspertai ir matematikai paprastai iki kaklo yra užsivertę duomenimis ir algoritmais“, – pasakoja C. Miller.

Vidutinis metinis atlyginimas – 98,62 tūkst. JAV dolerių*

5. Dantų technikas

Dantų technikai paprastai dirba nuošalyje, padėdami dantistams ir higienistams. Šios profesijos atstovai dažniausiai dirba su pacientų burnos modeliais, o ne su pačiais pacientais.

Vidutinis metinis atlyginimas – 37,98 tūkst. JAV dolerių*

*Atlyginimai pateikti pagal JAV Darbo departamento Darbo statistikos biurą ir yra paremti vidutiniu atlyginimu pagal 2010 metų gegužės mėnesio duomenis.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų