REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl euro zonos skolų krizės žlunga vis daugiau bendrovių, todėl pernai grėsmė iškilo daugiau nei 1,5 mln. darbo vietų Europoje, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Creditreform“ atlikto tyrimo rezultatai atskleidė, kad nemokių bendrovių skaičius 15-oje senųjų Europos Sąjungos (ES) valstybių narių bei Norvegijoje ir Šveicarijoje pernai padidėjo 0,3 proc., iki 174 tūkst. 917.

REKLAMA

Išaugęs bendrovių bankrotų skaičius kelia vis didesnę grėsmę darbo vietoms, pernai grėsmė iškilo 1,5 mln. darbo vietų, o tai yra 7,1 proc. daugiau nei 2010-aisiais.

2009-aisiais dėl bendrovių nemokumo grėsmė buvo iškilusi rekordiniam skaičiui darbo vietų – net 2 mln.

Šiemet situacija gali ir toliau blogėti, nes vidutinio dydžio bendrovės dažnai per vėlai reaguoja į sunkumus finansų rinkose.

Bendrovių nemokumo atvejų skaičius labiausiai išaugo Graikijoje, po jos ėjo Ispanija, Italija ir Portugalija.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu bankrotų skaičius Vokietijoje ir Prancūzijoje sumažėjo.

Krizę liudija ir tai, kad praėjusiais metais viena iš keturių Vokietijos eksportuotojų daugiau nei mėnesiu vėliau gavo apmokėjimus iš užsakovų Italijoje, Ispanijoje ar Portugalijoje.

Situacija žymiai pablogėjo ir Rytų Europoje. „Creditreform“ duomenimis, devynios iš dešimties eksportu užsiimančios Vokietijos bendrovės pavėluotai gavo apmokėjimus iš užsakovų Rumunijoje, Kroatijoje ir Čekijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų