REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ JAV pradėjo naujo savo įrenginio, skirto namų vartotojams, bandymus. Manoma, kad tai gali būti „Google TV“ priedėlis ar išmaniųjų namų nuotolinio valdymo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ JAV federalinei komunikacijų komisijai (FCC) pateikė paraišką prašydama leisti savo darbuotojų namuose testuoti bendrovės sukurtą „daugialypės terpės įrenginį“, praneša „GigaOM.com“. Šio įrenginio paskirtis nenurodoma, tačiau paraiškoje informuojama, kad jis gali jungtis prie namų kompiuterių tinklų ir buitinės elektronikos prietaisų per „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ ryšį ir veikia įprastiniame vietiniame tinkle.

REKLAMA

Iš viso prašoma leisti testuoti 252 tokius įrenginius. Paraiškoje nurodoma, kad testavimo darbai nuo šių metų sasuio 17 d. iki liepos 17 d.  būtų atliekami Los Andžele, Niujorke, Mountin Vju, Kembridže ir kituose šalies miestuose. Ši paraiška buvo pateikta gruodžio mėnesį, tačiau apie ją sužinota tik dabar, sakoma pranešime. Kaip vyksta numatytieji bandymai, kol kas neaišku.

„Google“ ruošia daugialypės terpės įrenginį, reialaujantį testavimo už mūsų laboratorijų ribų. Tai prototipo stadijos įrenginys, jis bus modifikuotas iki galutinių bandymų etapo. Vartotojai turės prijungti įrenginį prie namų „Wi-Fi“ tinklo ir naudoti „Bluetooth“ ryšį prisijungimui prie kitų buitinių prietaisų. Įrenginyje naudojamas standartinis „Wi-Fi“/„Bluetooth“ modulis. Testavimo darbai nėra skirti šio modelio veikimo ypatybėms patikrinti: jais siekiama išsiaiškinti, kaip stabiliai įrenginys veikia realiuose namų vartotojų „Wi-Fi“ tinkluose, kuriems jis skirtas, o taip tap pagrindinėms šio įrenginio funkcijoms patikrinti“, – sakoma „Google“ paraiškoje.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės atstovai leidiniui sakė, kad būtina išbandyti tam tikrą skaičių naujųjų įrenginių, kad būtų galima įvertinti jų veikimą realiomis sąlygomis ir išsiaiškinti, kaip veikia jame įdiegta programinė įranga. Tai esą leis aptikti galima problemas ir nedelsiant pašalinti trūkumus, sakoma pranešime.

Spėjama, kad šis įrenginys gali būti naujasis „Google TV“ paltformą naudojantis televizorių priedėlis arba vadinamųjų išmaniųjų namų valdymo pultas. 2011 m. vienoje specializuotoje konferencijoje „Google“ anonsavo „Android@Home“  projektą, suteikiantį galimybę kurti programas išmaniųjų namų įrangai valdyti, kurios galėtų būtų diegiamos planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose. Taip pat manoma, kad šis mįslingas įrenginys gali būti „Google“ akiniai su specialiais ekranais, papildančiais plika akimi matomą vaizdą virtualios tikrovės atvaizdais. Kai kurių šaltinių teigimu, „Google“ praėjusių metų pabaigoje baigė ruošti tokio „Head Up Display“ sistemą primenančio įrenginio prototipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų