REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario mėn. 9 – 11 dienomis Lietuvos nacionalinė ledo ritulio rinktinė ir jaunių U-18 ledo ritulio rinktinė dalyvaus Kijeve (Ukraina) organizuojamame „Challenge cup“ turnyre, praneša hockey.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Turnyre Kijeve jėgas tarpusavyje išbandys Lietuvos, Ukrainos, Italijos ir Rumunijos vyrų rinktinės. Rumunijos rinktinė bus Lietuvos ekipos varžovė balandžio 15 – 21 dienomis Lenkijoje, Krynicos mieste įvyksiančiame pasaulio čempionate, I diviziono „B“ grupėje.

REKLAMA

Tiek vyrų tiek jaunių rinktinėse bus daug naujų žaidėjų, kuriuos reikia išbandyti ir patikrinti – tai pagrindinis dalyvavimo tokio aukšto lygio turnyre tikslas. „Challenge cup“ yra Tarptautinės ledo ritulio federacijos aprobuotas turnyras, patenkantis į tarptautinį kalendorių.

„Puikūs santykiai su Ukrainos ledo ritulio federacija sąlygojo net dviejų rinktinių dalyvavimą tarptautiniuose turnyruose Kijeve. Sportine prasme – geras laikas visiems patikrinti jėgas, laukia rungtynės su stipriais varžovais, o svarbiausia -  rinktinių treneriams bus galimybė išbandyti jaunus naujus žaidėjus“,- apie kelionę į Kijevą kalbėjo Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Petras Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos komandos Į Ukrainą išvykta autobusu antradienį vakare, o jau ketvirtadienį vytų rinktinė priims Italijos nacionalinės komandos iššūkį. Didžioji dalis Lietuvos ekipos legionierių atvyksta tiesiai į Kijevą.

„Mūsų rinktinėje nebus kelių stiprių žaidėjų, tačiau šio turnyro tikslas yra kitas – išbandyti jaunus, mažiau patirties turinčius ledo ritulininkus. Dabar atvykęs matau kaip ūgtelėjo Elektrėnų„Energijos“ klubo kelių jaunų žaidėjų meistriškumas, tad šiais metais tikiuosi konkurencijos visose grandyse, ypač tarp puolėjų. Taip pat turime tris panašaus lygio vartininkus, kurie taip pat turės nemažai padirbėti, kad užsitikrintų vietą rinktinėje“,- sakė į Lietuvą atvykęs  rinktinės vyriausiasis treneris baltarusis Sergejus Borisovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrų rinktinė vasario 9 dieną, 15.00 val. vietos laiku susitiks su Italija, vasario 10 dieną, 18.30 val., su Ukraina ir vasario 11 d., 15.00 val. su Rumunija.

Jaunių U-18 rinktinė du kartus, penktadienį ir šeštadienį išbandys jėgas su Ukrainos U-18 rinktine. Ukrainiečiai žais pasaulio čempionato I diviziono “B„ grupėje, Lietuvos rinktinė kovos pasaulio čempionato II diviziono “B“ grupėje – vienu laipteliu žemiau. Kovo 31 – balandžio 6 dienomis Olandijos mieste Herenvene lietuvių varžovais bus Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Korėjos, Olandijos ir Rumunijos ekipos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų