REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aviacijos bendrovė „Air France“ dėl streiko priversta atšaukti arba perkelti dešimtis skrydžių, praneša AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Keturių dienų streikas, kurį paskelbė lakūnų ir oro uostų darbuotojų profsąjungos, prasidėjo pirmadienį, vasario 6 dieną.

REKLAMA

Pirmąją protesto dieną „Air France“ bendrovei pavyko atlikti 85 proc. tolimųjų maršrutų skrydžių ir 75 proc. vidaus maršrutų (Europoje) skrydžių. Vasario 8 dieną kompanija tikisi atlikti pusę tolimųjų maršrutų skrydžių ir ne mažiau kaip 70 proc. vidaus skrydžių.

Bendrovės vadovybė ragina savo klientus, jei įmanoma, atidėti skrydžius, kol baigsis streikas. Keleiviams, įsigijusiems lėktuvų bilietus į vasario 6-9 d. skrydžius, „Air France“ išsiuntinėjo apie 25 tūkst. SMS ir elektroninių laiškų perspėdama apie galimą skrydžio atšaukimą.

REKLAMA
REKLAMA

Keleiviams, kurių skrydžiai atšaukiami dėl streiko, „Air France“ žada kompensuoti lėktuvo bilieto kainą arba nemokamai užsakyti skrydį kitomis datomis. Keleiviai, kurių skrydžiai sulaikomi ilgiau nei penkias valandas, taip pat galės tikėtis kompensacijos.

Lakūnų, stiuardų ir oro uostų aptarnavimo personalo profsąjungos protestuoja prieš įstatymo projektą, įpareigojantį aviacijos kompanijų darbuotojus individualia tvarka likus 48 valandoms iki streiko informuoti darbdavį apie ketinimą dalyvauti streike. Profsąjungos įsitikinusios, kad toks įstatymo projektas, kuriam sausį pritarė žemieji parlamento rūmai, pažeidžia darbuotojų teises.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų