REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia teikti kandidatus užsienio lietuvių mokslo premijų konkursui. Už tarptautinio lygio mokslo pasiekimus ir bendradarbiavimą su Lietuva šiemet numatoma apdovanoti tris iškiliausius užsienio lietuvius. Premijomis siekiama paskatinti užsienyje dirbančius lietuvių mokslininkus palaikyti glaudžius dalykinius ryšius su Lietuva, būti Lietuvos mokslo ambasadoriais užsienio šalyse ir su žymiausiais lietuvių kilmės mokslininkais supažindinti Lietuvos visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA

„Į užsienį išvykusių mokslininkų ryšių dėka Lietuvoje gausėja tarptautinių mokslinių tyrimų projektų, studijų vizitų, mezgasi ryšiai su užsienio mokslo įstaigomis. Premija tikimės dar labiau paskatinti tokį bendradarbiavimą", – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerija iškiliausiems užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės ir Lietuvos pilietybę turintiems mokslininkams mokslo premijas skiria jau šešti metai. Iki šiol premijas yra gavę aštuoniolika mokslininkų.

Premijų tikslas – skatinti išeivijos mokslininkus puoselėti lietuvybę ir siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų glaudžius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, aktyviai dalyvautų bendrose mokslo programose ir užsienio lietuvių bendruomenių veikloje. Mokslo premijos dydis – 13 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatūras gali siūlyti užsienio šalių lietuvių bendruomenės ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijos. Šalyse, kuriose lietuvių bendruomenių nėra, paraiškas premijai mokslininkai gali teikti savo iniciatyva.

Atsižvelgiant į kandidatų mokslinius pasiekimus konkurso metu numatoma skirti tris iš penkių galimų nominacijų. Premijos gali būti teikiamos už viso gyvenimo nuopelnus arba už pastarojo dešimtmečio pasiekimus humanitarinių ir socialinių mokslų bei fizinių, biomedicinos ir technologinių mokslų srityse, taip pat už mokslo pasiekimų ir patirties sklaidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų