REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Seimo narys Egidijus Vareikis lankysis Rusijos sostinėje Maskvoje, kur stebės pasiruošimą Rusijos prezidento rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA

Tai – Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) misija, kurios tikslas – patikrinti, kaip Rusija laikosi Europos Tarybos standartų, nustatytų demokratiškiems rinkimams rengti.

REKLAMA

„Susidomėjimas kovo 4 dieną įvyksiančiais Rusijos prezidento rinkimais kaip niekada didelis. Ypač atsižvelgiant į besitęsiančius protestus dėl abejotino neseniai įvykusių Rusijos Dūmos rinkimų skaidrumo. Tai, be abejo, didina misijos svarbą. Mūsų užduotis – susipažinti su esama padėtimi ir paruošti ataskaitą, kaip Rusija laikosi savo noru prisiimtų įsipareigojimų“, – sako E. Vareikis.

Anot parlamentaro, Rusija neabejotinai turi visas technines galimybes surengti nepriekaištingai skaidrius rinkimus, tačiau beveik kiekvieną kartą aptinkama nemažai pasiruošimo trūkumų ir procedūrų pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusija Europos Taryboje nėra laikoma visiškai demokratiška valstybe, tad vykdomas vadinamasis šalies monitoringas. Demokratija yra visos Europos interesas, o Rusija juk – Europos dalis. Stebėdami pasiruošimą, norėtume rasti kuo mažiau trūkumų, o, kiek rasime, atsispindės ataskaitoje. Skaidrūs rinkimai būtų ženklas, jog einama teisinga linkme“, – kalbėjo E. Vareikis.

ETPA misijos metu numatyti susitikimai su Maskvoje reziduojančiais diplomatais, rinkimų organizatoriais, kandidatais į prezidentus, taip pat žiniasklaidos ir visuomeninių organizacijų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Misiją sudaro penki skirtingų valstybių parlamentarai, atstovaujantys penkioms pagrindinėms ETPA politinėms grupėms.

E. Vareikis ETPA misijoje atstovauja centro dešiniajai Europos Liaudies partijai, kuri šiuo metu yra didžiausia ETPA frakcija. Jis yra Europos Liaudies partijos grupės ETPA vicepirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų