REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Natūraliai užaugintos lietuviškos kiaulės mėsos, kaimiškų lašinukų, rūkyklos dūmu kvepiančio kumpio netrukus ieškosime su žiburiu. Kodėl? Ar lietuviai nebemoka auginti kiaulių? Moka ir dar kaip moka, bet kaimuose neliko kas kiaules augina, neliko ir kiaulių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ekologinių ūkių asociacijos prezidento Sauliaus Daniulio, kaime nusipirkti kiaulę beveik neįmanoma. „Miesto žmonės važinėja per ūkininkus, rašosi į eilę, kad galėtų su kaimynu per pusę paršą kaime gauti ir natūralią mėsą valgyti. Pas mus mėsa suvežta iš Lenkijos, Danijos, nežinia kaip augintų gyvulių. Ten ne auginimas, o mėsos gamyba tikrąja to žodžio prasme vyksta“, - įsitikinęs S. Daniulis.

REKLAMA

„Kiaulių auginti Lietuvoje nebeapsimoka, neatsiimame net už sunaudotus pašarus, ką jau kalbėti apie pelną. Už kilogramą gyvo svorio kiaulės gauni 6 litus, tuo tarpu Lenkijoje grynos mėsos kilogramas kainuoja 5,5 lito. Mažiausiai 6,5 lito už kilogramą augintojai turėtų gauti“, - įsitikinęs Marijampolės savivaldybėje gerai žinomas ūkininkas Juozas Bekampis.

Anot jo, Lietuva ir valgo kimšte nukimštų kiaulių mėsą, kuri net mėsa nekvepia. „Europos Sąjungos šalyse nustatyta, kad kiaulė per parą negali priaugti daugiau kaip 800 g, jeigu viršija tą svorį, vadinasi, pažeista technologija, kažkas ne taip. Natūraliai penimą kiaulę galima užauginti per 8 mėnesius, tuo tarpu kompleksuose kiaulės užauginamos per perpus trumpesnį laiką“, - sakė Suvalkijos ūkininkas, savo ūkyje auginantis 40 kiaulių, 60 arklių ir 300 galvijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų