REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su metų pradžia atėjęs sniegas ir speigas nudžiugino žiemos sporto entuziastus, tačiau pačiūžų mėgėjai retame šalies miestų centre ras nemokamą  čiuožyklą po atviru dangumi. Tokių pramogų nėra trijuose didžiuosiuose šalies miestuose. Vieni pirštu rodo į staigiai pasikeitusį klimatą, kiti teigia, kad tam tiesiog pritrūko lėšų. Pavyzdingiausi šiemet – vandenį jau išliejusi ir laukianti, kol užšals, Marijampolė bei dar besiruošiantys Šiauliai.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybių nesudaro gamta

2010-aisiais sostinėje veikė keliolika čiuožyklų, praeitais metais jos nebuvo liejamos visai, o šiemet atvirose Vilniaus erdvėse jų taip pat nematyti. Antono Nikitino, Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialisto, teigimu, neįrenginėti čiuožyklų nuspręsta ne tik dėl lėšų stygiaus, bet dar ir dėl to, kad jos nebuvo kokybiškai prižiūrimos.

REKLAMA

„Ledas ilgainiui tapdavo nelabai kokybiškas ir tam lėšų nuspręsta nebeskirti. Galbūt kitais metais bus kur nors centre po atviru dangumi, bet kokybiškai prižiūrimos“, – ateities planus dėstė A. Nikitinas.

Tuo metu Kaune čiuožykla buvo įrengta 2010-aisiais, o šiemet „Kauno vandenys“ esą neturi galimybės skirti tam lėšų. Pasak Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vyr. specialisto Viliaus Kaminsko, atvirų čiuožyklų įrengimas atsieina brangiai, o jų naudojimas yra labai trumpas ir investicija nepasiteisina.

REKLAMA
REKLAMA

„Žiema yra tokia nepastovi, čiuožinėti 25 laipsnių šaltyje yra neįmanoma, o kai buvo apie 0, tai čiuožykla negalėjo veikti. Kol kas gamta nesudaro galimybių įrengti atvirą čiuožyklą Kauno mieste“, – poziciją išsakė V. Kaminskas. Pašnekovas paminėjo Kauno marias, Lampėdžių karjerą, kelias čiuožyklas prie mokyklų, bet tai esą individualios iniciatyvos.

Jeigu būtų galima prognozuoti bent 3-4 savaitėms, svarsto V. Kaminskas, tada būtų prasmė įrengti čiuožyklą, bet kadangi iki sausio šalčių nebuvo, o šio mėnesio pabaigoje jie prasidėjo labai dideli, nėra ir čiuožyklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neleidžia užšalti ledui

Atvira čiuožykla miesto centre, prie Rygiškių Jono gimnazijos stadiono, galės džiaugtis Marijampoliečiai. Ji esą bus krepšinio aikštelės dydžio, atvira ir nemokamai prieinama visiems.

„Eilę metų liejame įvairiais būdais – Basanavičiaus aikštėje, taip pat buvom užlieję visą stadioną. Turime įvairios praktikos, bet šiemet pirmą kartą bandome ant krepšinio aikštelės“, – sakė savivaldybės Sporto skyriaus vyr. specialistė Loreta Rutkauskienė.

Pasak vyr. specialistės, susidomėjimas čiuožykla kasmet didelis –ledas nespėja užšalti ir jau būna išmindžiotas. „Po to reikia lieti ir lieti, perlieti daug kartų. Manau, kad dideli šalčiai tik pritrauks to jaunimo, nes susidomėjimas yra. Be to, čiuožykla po mokyklos langais, manau, kad tikrai šalčiai neatbaidys“, – LRT interneto tarybai dėstė L. Rutkauskienė.

REKLAMA

Šiauliuose čiuožykla kol kas neįrengta, nes tvarkomas prie telkinio esantis gelbėtojų pastatas. Priduotas ir tinkamas eksploatacijai, pasak savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojos Ramutės Pilypienės, jis bus tinkamas naudoti.

„Neturime sudarytų sąlygų žmonėms nusirengti, pasidėti rūbus, batus ir užsimauti pačiūžas. Visa tai jie turėtų daryti lauke. Tą idėją tikrai generuojame, visi dokumentai atiduoti visoms tarnyboms ir jeigu tik gauname leidimą – iškart nusivalom sniegą ir liejam ledą“, – patikino R. Pilypienė. Čiuožykla Šiauliuose taip pat turėtų būti nemokama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų