REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsi amerikonų automobilių markė „Studebaker“paskutinį automobilį pagamino 1966 metais. Garbaus amžiaus žmonėms šios kompanijos vardas žinomas iš karo laikais į Rusiją tiektų sunkvežimių. Didesnio pravažumo „Studebaker“ sunkvežimių Lietuvoje buvo galima pamatyti iki pat praėjusio amžiaus 70-ųjų vidurio. Na o visi tie, kas bent truputėlį domisi automobilių istorija, žino ir grakščius lengvuosius „Studebaker“ automobilius. Na o dabar prabilta apie šios kompanijos prisikėlimą. Jau žinomas net ir pirmo XXIa. „Studebaker“ modelio pavadinimas – teigiama, kad kompaktiškas visureigis vadinsis „Lark“.

REKLAMA
REKLAMA

Šis kompaktiškas visureigis vadinsis „Studebaker Lark“. (nuotr. Gamintojo)Šis kompaktiškas visureigis vadinsis „Studebaker Lark“. (nuotr. Gamintojo)

Tiesa, amerikonai jau ne pirmą kartą kalba apie „Studebaker“ atgaivinimą. Dar 2002 metais tūlas milijonierius Maiklas Kelli nusprendė atgaivinti legendą. Tačiau tuomet jis pristatė stebėtinai į „Hummer H2“ panašų konceptą ir viskas nurimo.

Tačiau dabar galima tikėtis sėkmingesnio scenarijaus. Visų pirma Amerikos automobilių rinka dabar auga, krizė šiame sektoriuje pasibaigė, todėl investuotojai domisi naujais automobiliniais projektais. Oficialios informacijos nėra, tačiau labai tikėtina, kad į „Studebaker“ investuoja kinai. Kalbama, kad „Studebaker Lark“ gaus kinų gamybos platformą. JAV automobilių pirkėjai dar nėra pribrendę pirkti Kinijoje gamintus automobilius, todėl šios šalies pramonininkai tikslo siekia per kitas duris – savą produktą amerikonams jie pateiks su puikiai žinomu ir savu istoriniu vardu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų