REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sunkios traumos atsigavęs Linas Kleiza jau terorizuoja varžovus krepšinio aikštėje ir kuria planus, kaip su Lietuvos rinktine sieks aukštumų Londono olimpinėse žaidynėse rašo kaunodiena.lt.

REKLAMA
REKLAMA

– Linai, smagu vėl matyti tave aikštėje. Kaip jautiesi po reabilitacijos? – paklausė Lietuvos krepšininko Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) interneto svetainės redaktorius.

REKLAMA

– Jaučiu, kad šiuo metu išnaudoju tik 70 proc. savo galimybių. NBA čempionato grafikas – labai sunkus, nėra kada treniruotis, tik žaidžiame ir skraidome. Tai labai sunku, juolab kad dar tebesiekiu savo geriausios sportinės formos.

– Kokios mintys tave lankė visą tą laiką, kai krepšinį stebėjai iš šalies?

– Buvo sunku. Prisipažinsiu, kad patyręs traumą pagalvodavau ir apie karjeros pabaigą – juk praleidau antrąją sezono dalį ir didžiausią krepšinio šventę Lietuvoje – Europos čempionatą. Kita vertus, pertrauką turėjau padaryti dėl savo karjeros. Žinau, kad manęs laukia nemažai pergalių ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertini Lietuvos rinktinės užimtą penktąją vietą Europos čempionate?

– Tai nebuvo blogas rezultatas, tačiau visi liūdėjo po pralaimėjimo Makedonijai. Vis dėlto viską vertinkime objektyviai: tai buvo puikus turnyras, nudžiuginęs daugybę žmonių. Be to, vis dar turime šansą patekti į Londono olimpines žaidynes.

– Ką manai apie būsimus varžovus atrankos turnyre?

– Susitiksime su Venesuelos ir Nigerijos ekipomis. Nebus lengva, tačiau privalėsime iškovoti vietą olimpinėse žaidynėse. Kito varianto tiesiog nėra. Mūsų vieta – olimpiadoje. Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dalyvavome visose žaidynėse. Jeigu to nebus šį kartą, nusivilsime savimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertini Lietuvos rinktinės galimybes siekti aukščiausių pozicijų?

– Mes atrodome visai neblogai, turime kelis gerus jaunus žaidėjus. Tiesiog reikia visiems susirinkti. Tai, atrodo, gali būti sudėtinga, nes neaišku, kada baigsis vienos ar kitos šalies krepšinio čempionatai. Tai bus didžiausias iššūkis – spėti susižaisti.

– Vienas iš tų jaunų vaikinų – Jonas Valančiūnas. Ar tau patiko jo pasirodymas Europos čempionate?

– Jam tai buvo pirmi metai vyrų rinktinėje. Atsižvelgiant į tai, jis puikiai pasirodė. Jonas – talentingas, tikras vidurio puolėjas. Ateityje jis bus vis svarbesnis komandos ramstis. Visada rinktinėje turėjome galingų aukštaūgių, kurie tapo pagrindiniais žaidėjais. Manau, mūsų komandos ateitis – Donatas Motiejūnas ir J.Valančiūnas.

REKLAMA

– Kaip manai, ko iš jūsų tikisi Lietuvos krepšinio sirgaliai?

– Jie tikisi, kad į rinktinę susirinks visi geriausi žaidėjai. Visi žino, kad mūsų komandoje – puiki atmosfera, padedanti siekti svarbių pergalių. Esame komanda, o ne pavienės žvaigždės. Visada aikštėje kaunamės išvien. Kai visi 12 žaidėjų stengiasi, mes – neįveikiami.

– Ar gali būti, kad tavo vaidmuo rinktinėje bus kitoks?

– Apie tai negalvoju. Tai nuspręs treneriai. Manau, mano vaidmuo neturėtų keistis. Turime pasiekti tokį žaidimo lygį, kokį demonstravome Turkijoje. Privalome žaisti greitai, agresyviai.

REKLAMA

– Iki šiol olimpinėse žaidynėse Lietuva atrodė neblogai.

– Per pastarąsias penkerias olimpines žaidynes tris kartus iškovojome bronzą, du kartus buvome ketvirti. Dalyvavau Pekino olimpiadoje, kur likome ketvirti. Širdis plyšo iš apmaudo. Puikiai rungtyniavome, tačiau pralaimėjome ispanams pusfinalyje, po to Argentinai – mažajame finale. Šiais metais mes tikimės geresnių rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų