REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kino industrijos profesionalai dalyvaus 62-ajame Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje, kur mūsų šalies kinas antrus metus iš eilės bus pristatomas prestižinėje Europos filmų mugėje.

Lietuvos kino industrijos profesionalai dalyvaus 62-ajame Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje, kur mūsų šalies kinas antrus metus iš eilės bus pristatomas prestižinėje Europos filmų mugėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 9-16 dienomis pasaulio kino industrijai duris atvers modernus nacionalinis Lietuvos kino stendas. Šiemet Lietuvai atstovaus 26 organizacijos, o Europos filmų mugės (European Film Market) organizatoriai paskelbė, kad sulauks beveik 7 tūkstančių dalyvių iš 90 šalių.

REKLAMA

Nacionalinis Lietuvos kino stendas šiemet pasaulio kino industrijos atstovus pasitiks su šūkiu „Viskas įmanoma“. Pasak rengėjų, stendo interjeras ir jo apšvietimas įrengtas itin moderniai, siekiant sudaryti pažangios kino srityje šalies įspūdį. 3 dideliuose ekranuose bus pristatomos Lietuvos kino naujienos: šalyje sukurti nauji filmai, įvykę festivaliai ir kt. Taip pat planuojami ir oficialūs renginiai bei daugybė neformalių renginių bei susitikimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinis Berlyno kino festivalis „Berlinale“ yra vienas seniausių ir reikšmingiausių kino renginių Europoje ir pasaulyje. Berlyno kino festivalio metu kasmet vykstanti Europos filmų mugė yra vienas svarbiausių ir didžiausių šio pobūdžio renginių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

Lietuva nacionalinį kino stendą mugėje pristato nuo 2011 metų. Praėjusiais metais stende dalyvavo 27 Lietuvos kino industrijos įmonės bei organizacijos (kino gamybos kompanijos, prodiuseriai, festivalių organizatoriai, filmų platintojai ir kt.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinį Lietuvos kino stendą finansuoja ir organizuoja Lietuvos kultūros ministerija, VšĮ „Versli Lietuva“, „MEDIA Desk Lietuva“ biuras ir Nepriklausomų prodiuserių asociacija.

„MEDIA Desk Lietuva“ biuro vadovas Dominykas Širvinskas teigia, kad Lietuvos kinui 2011-ieji buvo tarsi lūžio metai. „Priimtas Kino įstatymo pakeitimo įstatymas, įsteigtas Vilniaus kino biuras, pirmą kartą lietuviškas filmas (“Tadas Blinda. Pradžia„ rež. Donatas Ulvydas) pasiekė visus lankomumo ir pajamų rekordus. Reikia apie tai papasakoti kolegoms užsienyje ir dar kartą jiems priminti, kad mūsų šalyje yra visos sąlygos profesionalaus kino kūrimui“, – sako D. Širvinskas.

REKLAMA

Europos filmų mugėje šalys ir kino kompanijos pristato savo produkciją ir paslaugas mugėje bei specialiose filmų peržiūrose, rengia neformalaus pobūdžio susitikimus, priėmimus. Festivalio metu vyksta profesionalams skirti renginiai, mokymai, diskusijos, konkursai.

Šių metų Tarptautinio Berlyno kino festivalio programoje „Forum Expanded“ bus rodomas videomenininko, režisieriaus Deivido Narkevičiaus vaidybinis filmas „Draudžiami jausmai“, neseniai dalyvavęs ir Roterdamo kino festivalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų